Schwarzenberg stupidně zneužil symbol Sex Pistols, zlobí se výtvarník

17.01.2013 7:54

Výtvarník Jiří David je znechucen tím, jak tvůrci kampaně Karla Schwarzenberga (TOP 09) zneužili ve volební kampani symbol Sex Pistols. Jak na to mohla skočit naše kulturní fronta, ptá se. Nemůže ale volit ani Miloše Zemana. Stejně jako řada dalších osobností prozradil v anketě pro čtvrteční Právo, že se nakonec bude muset rozhodnout pro pověstné menší zlo. K volbám ale dorazí.

Schwarzenberg stupidně zneužil symbol Sex Pistols, zlobí se výtvarník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

„Nepodporoval jsem v prvním kole volební kampaň Karla Schwarzenberga. Byla mi znechucena stupidním zneužitím grafiky prvního alba Sex Pistols v pravý opak, co tehdy symbolizovalo, tedy revoltu vůči establishmentu, britské královně a obecně k vládním garniturám," říká David.

Jít volit je po Klausovi „vlastenecká" povinnost

Výtvarníka nepřekvapuje, že tento kulturní kontext nezná dnešní mládež nebo Miroslav Kalousek, ale proč na to neupozornil někdo z naší vzdělané kulturní fronty, podivuje se. Zeman je však pro něj taky nepřijatelný.

„Jsem v pasti, a tím nucen rozhodovat se v klišé mezi takzvaným menším a větším zlem, což se po Václavu Klausovi a jeho vazalech jeví skoro jako „vlastenecká povinnost," uzavírá výtvarník.

Zeman jako lidožravý vlkodlak

Jasno o své volbě mají historik umění Jiří Fajt nebo básník Jiří Žáček. První jednoznačně podporuje Schwarzenberga, druhý se vůči knížeti ostře vymezuje.

„V každém případě volím Karla Schwarzenberga. Jen on je pro mě věrohodnou zárukou toho, že nadobro skončí onen marasmus, který na Hradě představovalo prezidentství Václava Klause," zdůrazňuje Fajt.

Jiřímu Žáčkovi vadí např. to, že kníže v současné vládě prosazoval církevní restituce, zvyšování DPH a nebrání se ani zavedení školného. Takového člověka zkrátka podpořit nemůže.

„Raději dám hlas člověku, za jehož vlády republika prosperovala. Nevěřím pomluvám, že to je lidožravý vlkodlak, které o něm šíří smečka knížecích lokajů," odpovídá Žáček.

Zeman i Schwarzenberg můžou za dnešní marasmus, míní Troška

„V druhém kole nebudu volit nikoho, protože nechci vybírat mezi dvěma zly. Volil jsem pana Fischera, protože mi připadá jako velmi slušný člověk. Ale žádný z obou finalistů mě nepřesvědčil, nevěřím jim. Miloš Zeman už ve vrcholné politice byl a s tím, co tam udělal, se potýkáme dodnes. Karel Schwarzenberg je tam teď a potýkáme se s tím ještě víc – včetně restitucí a počínání pana Kalouska," vzkazuje občanům Troška.

Režisér proto politické pole opouští a raději lidem představí komedii Babovřesky, u které se mohou zasmát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…