Schwarzenbergův syn: Z lovu ho vezli rovnou do nemocnice

05.11.2011 9:41

Postřelení nejstaršího syna ministra zahraničí Karla Schwarzenberga oznamuje palcovým titulkem na titulní straně deník Blesk. Johannes byl po lovu prasat na Orlíku odvezen do jedné z pražských nemocnic se zraněním klíční kosti a především obličeje. Předseda TOP 09 ale tvrdí, že jeho potomka zranil závěr, když při střelbě vylétl z pušky.

Schwarzenbergův syn: Z lovu ho vezli rovnou do nemocnice
Foto: Martin Kovář
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Na minulý víkend nebude rád vzpomínat Johannes Schwarzenberg, nejstarší syn českého ministra zahraničí. Přitom si měl jen užít kratochvíli při lovu černé zvěře na Orlíku a vyzkoušet si novou kulovnici, kterou dostal nedávno darem. Přímo z něj ho však se zraněním obličeje a klíční kosti museli odvézt do jedné z pražských nemocnic.

„Roztrhlo mu to tvář. Má tak čtyřicet stehů," vylíčil deníku Blesk dramaticky jeden z očitých svědků. Synovo zranění potvrdil i Karel Schwarzenberg, který však celou záležitost zdaleka tak nebezpečně neviděl. „Selhala mu jeho puška, to se někdy stává," vyjádřil se místopředseda TOP 09 ke zranění svého potomka.

Syna ministra zahraničí prý nikdo nepostřelil

Popřel tak spekulace, že by Johannese při lovu někdo zasáhl. „Syn se nepostřelil ani nebyl postřelen. Závěr vyrazil dozadu a holt mu to vlítlo do ksichtu," vylíčil svérázně ministr zahraničí, jak jeho nejstarší potomek k tomuto úrazu přišel. Ke zranění došlo minulý víkend na Orlíku při lovu prasat.

Johannes Schwarzenberg, přezdívaný Aki, se věnuje obchodu a správě rodinného majetku. V péči i vlastnictví má také oblíbený jihočeský zámek Orlík, kde jeho otec prožil dětství a kde se právě minulý týden při lovu zranil. Johannes se narodil ve Vídni v roce 1967 Therese, hraběnce z Hardeggu.

Roztrhnutí patrony, nebo ošoupaný mechanismus

K neštěstí došlo tak, že při přípravě ke střelbě mu do obličeje vlétl závěr a zranil ho. „Stát se to mohlo z různých příčin," upozornil odborník na střelné zbraně, že důvod nemusí být jednoznačný. „Mohla se třeba roztrhnout patrona nebo mohl být ošoupaný mechanismus, který drží závěr v lůžku zbraně," dodal pro Blesk.

K věci:

Nejsem prodejná holka, zdůrazňuje Schwarzenberg 

Schwarzenberg? To radši Gott, rozčilují se monarchisté 

Schwarzenberg straší Čechy: Váš luxus brzy skončí 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…