Sebevražda TOPkaře: Policie mlčí

15.03.2012 11:35

V pořadí třetí sebevražda karlovarského zastupitele doslova otřásla lázeňským městem, i když občané i politici jsou již hodně otrlí. Přesto vše se skutečné drama na zdejší politické scéně a zároveň obrovská lidská tragédie staly předmětem mnoha otázek a spekulací. Zda smrt politika způsobí zastavení vyšetřování kauz, které se týkaly jeho osoby, policie nesdělila.

Sebevražda TOPkaře: Policie mlčí
Foto: top09.cz
Popisek: Zastupitel Karlových Varů za TOP 09 Josef Malý

K dnešnímu dni ani není oficiálně potvrzeno, že zakládající člen TOP 09 a karlovarský radní Josef Malý spáchal sebevraždu, i když všechny indicie to naznačují. Tisková mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Barbora Silná ParlamentnímListům.cz sice potvrdila, že lékař, který zasahoval na místě činu, konstatoval smrt v důsledku intoxikace, ale dodala: „Definitivní výsledky přinese až soudní pitva, ta se nebude konat u nás, ale v Sokolově.“


Dodejme, že podle kuloárových informací Malý údajně učinil vše pro to, aby byla sebevražda dokonána, požil prý léky, podřezal si žíly a zbytek obstaraly výfukové plyny jeho automobilu. Na veřejnosti se objevily také různé verze, kdo a v jakém okamžiku ho našel. Jedna verze hovoří o tom, že ho u zdejších politiků hledala manželka, momentálně pobývající v zahraničí, druhá tvrdí přesný opak, že ho kvůli úternímu jednání sháněli jeho političtí kolegové, kteří se mu nemohli několik dnů dovolat.

Proč?

Vůbec nejvíce dohadů se rojí kolem otázky, proč se tato tragédie stala? Mnohé vysvětluje fakt, že Malý byl již několik měsíců pod obrovským tlakem kauz, které ho zahnaly do kouta. Regionální i celostátní média informovala o vyšetřování, týkajícím se podezření, že zneužíval cestovní náhrady. Dalším problémem byl sponzoring TOP 09, v návaznosti na skandál kolem karlovarského sportovního klubu AC Start. Důsledky těchto skandálů Malý pocítil ve vlastní straně, jeden z jeho kolegů na něj dokonce podal trestní oznámení a další ho nepodpořili ve volbách. Mimo jiné to zdůvodnili tím, že je Malý u občanů neoblíbený. Ten proto odstoupil z kandidátky do krajských voleb. Poslední  kapkou byl fakt, že měl být „odejit“ i z rady města, ačkoliv sehrál významnou roli při sestavování nové karlovarské koalice, do níž se po čase vrací ODS.  Dělal si také ambice stát se neuvolněným náměstkem pro lázeňství a public relations. Jeho nečekaná smrt však plány na odsouhlasení nové koalice opět zhatila a jednou pro vždy se stane černou tečkou za ní. 

Vše pro stranu


Aby toho nebylo málo, policie se také údajně zajímá o firmu jeho manželky. Patrně právě proto vyšetřování kriminalistů v souvislosti se smrtí Josefa Malého neskončí, ale budou pokračovat. Kauzy, s nimiž byl zakladatel TOP 09 spojován, se totiž zdaleka netýkají jen jeho osoby. Doplatil
prý na to, že pro svoji stranu sháněl peníze všemi možnými způsoby a že lobboval za své známé.


Zdroj blízký policii redakci prozradil, že u Malého byla na tento týden ohlášena domovní prohlídka.

Tiskový mluvčí Krajské policie v Karlových Varech Pavel Valenta zatím zastavení vyšetřování ParlamentnímListům.cz nepotvrdil: “Na základě požadavků rodiny se již policie k celému případu nebude vyjadřovat.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …