Šéf ODS Fiala: Kdo zpochybňuje NATO, ohrožuje naši bezpečnost

12.10.2017 10:02

Předseda ODS Petr Fiala nechce před samotným volebním kláním vylučovat žádnou variantu koalice. Řekl to alespoň v rozhovoru pro Aktuálně.cz, kde i zmínil to, že strana musí být silná a nestát se jen kosmetickým doplňkem.

Šéf ODS Fiala: Kdo zpochybňuje NATO, ohrožuje naši bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Fiala považuje následující volby do Poslanecké sněmovny za důležité, podle něj rozhodnou, co Česko udělá s dnešním ekonomickým růstem a zároveň také rozhodnou o budoucnosti, co se týče šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a dalšího směřování země.

„Vážně můžeme dopustit, abychom tu měli jednobarevnou vládu Andreje Babiše? Za podpory komunistů nebo nějakých jiných extremistů?“ zeptal se Fiala v té souvislosti. Varuje před tím, abychom nepřipustili, že se 28 let po listopadu 1989 dostanou zpátky k moci komunisté, ať už přímo nebo nepřímo.

Původní text ZDE

Fiala pak také zmínil, že je důležité, aby zůstalo členství v NATO. „Kdo to zpochybňuje, tak opravdu ohrožuje naši bezpečnost,“ uvedl. Důležité je podle něj i členství v Evropské unii, které je podle něj rovněž v národním zájmu České republiky. 

Podmínkou pro vstup ODS do vlády je naplnění dvanácti bodů jejich vyšehradské deklarace. „Trváme třeba na snížení a zjednodušení daní, zrušení EET, zrušení zbytečných zákonů, které zaplevelují naši legislativu, redukci byrokracie a také na zvýšení nákladů na obranu. Opravdu nepodepíšu programové prohlášení vlády, které se k těmto věcem nezaváže,“ sdělil rázně Fiala.

Nevymezil se však ani proti tomu, zda by šel do vlády s hnutím ANO bez Andreje Babiše. „Nám teď jde o co nejsilnější mandát,“ sdělil Fiala závěrem. V MF Dnes pak koalici s ANO a SPD přímo vyloučil. „Andrej Babiš rovná se hnutí ANO. Nemůže být ve vládě,“ uvedl v rozhovoru Fiala. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…