Šéf socialistů v Evropském parlamentu vyzval ČSSD k jednotě

28.10.2013 13:10

K sestavení vlády v České republice je nezbytná jednota českých sociálních demokratů, vítěze parlamentních voleb. V tiskovém prohlášení to dnes uvedl Hannes Swoboda, který stojí v čele frakce sociálních demokratů (S&D) v Evropském parlamentu. Strana má nyní podle něj právo i závazek vytvořit vládu.

Šéf socialistů v Evropském parlamentu vyzval ČSSD k jednotě
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

"Po posledních letech, kdy se (ČR) nedokázala zapojit na evropské úrovni, potřebujeme silnou vládu, která je rozhodnuta učinit z Evropy silnější a sociálně spravedlivější místo. Proto je jednotné stranické vedení nezbytné," uvedl Swoboda.

Unijní sociálnědemokratický předák také varoval před skutečností, že voliči v Česku opustili tradiční strany a své hlasy dali novým uskupením s populistickým programem. Dodal, že tomuto problému čelí celá Evropa a že je to známkou toho, že lidé jsou již unaveni korupcí a skandálním chováním politiků, proto hledají ty, kteří budou sloužit pro jejich blaho a ne pro svou vlastní kapsu.

Šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka po nepřesvědčivém vítězství ve volbách čelí silnému tlaku z ČSSD i ze strany prezidenta Miloše Zemana, aby odstoupil. Sobotka výzvy označil za pokus o puč a mocenské převzetí strany a Zemanovi vzkázal, aby do vnitřních poměrů socialistů nezasahoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…