Sehnal: Seškrtáme stát, který okrádá poctivé lidi

30.09.2021 19:31

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal se už nemůže dívat na to, jak jednotlivé politické strany jen slibují, že nebudou nikde šetřit, nebudou zvyšovat daně a ještě lidem přidají. “Kde na to vezmou? Budou dělat další dluhy nebo lžou?” ptá se politik.

Sehnal: Seškrtáme stát, který okrádá poctivé lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Většina stran se podle šéfa Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala buď bojí lidem před volbami přiznat, kde chce vzít peníze do státního rozpočtu, anebo hodlají pokračovat v “Babišově zadlužování”. 

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29727 lidí

To však Sehnal odmítá. “Tato vláda zadlužila i naše vnuky, to musí skončit. Absolutně ale není čas na to, aby si opasky utahovali občané, kteří nemohou za nezodpovědnou rozpočtovou politiku. Delší dobu zdůrazňujeme, že si konečně musí opasek utáhl stát. A pořádně,” má jasno.

“Je nutné už otevřeně říct, že státní sektor vykrádá sektor privátní. Vláda se snaží i dále navyšovat platy úředníkům, čímž by ještě více rozevřeli nůžky mezi lidmi pracujícími v soukromém sektoru. Aktuálně je ve státním sektoru plat vyšší zhruba o pět tisíc. V čem jsou tito lidé horší než státní úředníci?” nechápe.

Vláda podle něho stále víc a víc utrácí a díry ve státním rozpočtu si místo úspor na vlastní straně chce kompenzovat tak, že firmám a zaměstnancům sebere další peníze.

“To není nic jiného než vykořisťování. Jenže jednotlivci se proti takovému nespravedlivému přístupu těžko ozvou. Proto jsme tu my, Aliance pro budoucnost. Hodláme to po volbách ve Sněmovně napravit, aby už nadále nebyli biti ti, kteří poctivě pracují a živé své rodiny na úkor státu,” dodává Pavel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…