Sejde se krajský sněm TOP 09, bude volit delegáty. A nejen to

04.11.2017 6:00

Krajský sněm TOP 09 v Praze dnes bude volit delegáty na celostátní sněm, který je naplánován na konec listopadu. Je možné, že v reakci na špatný volební výsledek také změní vedení pražské organizace, napsala ČTK.

Sejde se krajský sněm TOP 09, bude volit delegáty. A nejen to
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vyjeli ve dvou historických a jedné moderní tramvaji

Celostátní sněm TOP 09 bude volit nového předsedu. Miroslav Kalousek po sněmovních volbách oznámil, že funkci nebude obhajovat, strana získala ve Sněmovně sedm mandátů, zatímco v minulém období měla 26 křesel.

Současným předsedou pražské organizace je Martin Dlouhý, který byl za primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) radním pro zdravotnictví a sociální politiku. TOP 09 v Praze ve sněmovních volbách v roce 2013 dostala 23 procent. Volební zisk v letošních volbách činil v hlavním městě 12,6 procenta.

Kandidaturu na předsedkyni strany oznámila bývalá pražská radní Ludmila Štvánová. Spekuluje se také o europoslancích Jiřím Pospíšilovi nebo Luďku Niedermayerovi. Naopak místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová už ohlásila, že kandidovat na předsedkyni nebude.

Za Prahu se do Sněmovny dostali Karel Schwarzenberg, Dominik Feri a právě Pekarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…