Senát kádroval prezidenta. To je strašné, rozčílil se v rádiu Veleba

09.03.2016 18:28

Senátor Jan Veleba (SPO) ve středu zavítal do Rádia Impuls. V Kauze dne ocenil prezidenta Zemana. Hlavu státu vychvaloval v maximální možné míře za obhajobu českých národních zájmů, za směrování ekonomických zájmů na východ, i za to, jaký kontakt udržuje prezident s občany. V jedné věci však s Milošem Zemanem nesouhlasí – v podpoře EU. Ta se podle Veleby rozpadá.

Senát kádroval prezidenta. To je strašné, rozčílil se v rádiu Veleba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba s prezidentem Milošem Zemanem

V úvodu popsal, co je to pražská kavárna. „Já pod pražskou kavárnou vidím určité intelektuální elity, které chtějí mít určitý vliv, ale nejsou nikam voleny. Hlavně jsou to lidé, kteří se nesmířili se zvolením Miloše Zemana prezidentem, přáli si zvolení Karla Schwarzenberga,“ shrnul Veleba. Prezidenta Zemana to nijak netrápí. Veřejnost by si měla zvyknout na jeho bonmoty, když už byl zvolen. Díky kontroverzním výrokům je prezident dnes a denně v médiích.

Veleba patří mezi přední stoupence prezidenta Zemana. Lituje toho, že ho nepodporují i další levicoví politici. „Mně se velmi nelíbí ty útoky na něho, tak se to snažím vyvažovat... Pro mě byly největším zklamáním projevy v senátu minulý týden,“ posteskl si člen horní komory. Poukázal na apel senátu, aby se prezident Choval zdrženlivěji. „Na tom je hrozné to, že senát, tedy horní komora parlamentu, kádrovala prezidenta,“ udeřil. To se podle jeho názoru nemá dělat. Osmnáct senátorů nakonec schválilo text plný obecných frází. „Já si myslím, že panu prezidentovi to neuškodilo, poškodilo to podle mého názoru senát,“ popsal svůj postoj.

Nijak Velebovi nevadí, že prezident Zeman mluvil ve spojitosti s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o použití kalašnikova. Premiér prý reagoval zcela bolestínsky. Mimo to na prezidentovi oceňuje kontakt s voliči. Ten podle hosta Bohuslavu Sobotkovi zcela chybí. Možná i díky slovům prezidenta do Česka podle Veleby nemíří uprchlíci.

Prezidentovi je prý také třeba přičíst k dobru, že hájí české národní zájmy a nasměroval naše ekonomické zájmy na východ. Pokud už má senátor najít něco, v čem s Milošem Zemanem nesouhlasí, pak je to eurofederalismus. Veleba má za to, že se EU rozkládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …