Senát- žaloba- velezrada. Džamila Stehlíková chce v říjnu volit i nového prezidenta

26.04.2021 18:25 | Analýza

Bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková se v názorovém sloupku pro Aktuálně.cz rozepsala o tom, že český a ruský prezident spolu hrají společnou politickou hru. Zároveň také uvedla, že bychom se měli připravit na předčasné prezidentské volby, protože prezident Miloš Zeman je mimo.

Senát- žaloba- velezrada. Džamila Stehlíková chce v říjnu volit i nového prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Džamila Stehlíková

„Po odhalení útoků ruské vojenské rozvědky ve Vrběticích prezident Zeman provedl úhybný manévr. Vymyslel si ‚dvě vyšetřovací verze‘ výbuchů – jednu s Rusy, druhou bez Rusů, a tak znehodnotil závěry bezpečnostních složek vlastní země, které ji chrání před útoky země cizí. Zeman maximálně zamlžil situaci, aby měl možnost v budoucnu popřít celý útok, žádné důkazy neuznat za dostačující a pak označit opatření české vlády s dubnovým vyhoštěním ruských zpravodajců za chybu, na kterou on upozornil. Vytvořil tak možnost vrátit Rosatom do hry o dostavbu Dukovan,“ popsala své domněnky Stehlíková.

Český prezident podle jejích slov brání cizího agresora a podporuje dezinformační úsilí Ruska, které účast svých důstojníků na tragédii ve Vrběticích popírá. „Český prezident kope za Rusko a usiluje o návrat České republiky do ruského područí,“ poznamenává Stehlíková a ptá se, proč to Zeman dělá, když naopak západní cesta znamená pro Česko prosperitu a demokracii. 
 
Následně si odpovídá, že to je proto, aby po boku Putina zazářil, udržel u moci své lidi a zajistil jim pohádkové bohatství z ruských energetických penězovodů. „Putin Zemanovi platí a finančně ho podporuje ve volbách, protože potřebuje svého trojského koně k rozbití evropské jednoty,“ uvedla Stehlíková.

„Zeman a Putin se potřebují navzájem a mají hodně společného. Oba se mstí Západu za to, že se od nich lídři vyspělých států za jejich asiatské hulvátství odtáhli. Putin a Zeman vykonávají tuto pomstu na vlastních lidech, které okrádají, aby budovali svá oligarchická impéria. Oba pohrdají ústavou, okázale překračují pravidla a nabourávají demokratické instituce. Oba ponižují a ubližují oponentům s neskrývaným sadistickým potěšením a probouzejí v davech ty nejnižší pudy,“ dodala Stehlíková, že oba si i vybrali Ukrajinu za „fackovacího panáka“, do kterého mohou beztrestně kopat.
 
„Putin zdaleka není poražen. Stále vydírá celý svět možností velké války. Spojenectví se Zemanem činí Putina daleko silnějším a prodlužuje agónii autoritářského a války chtivého režimu v Rusku. Pro zachování české suverenity je zapotřebí odstavit ruské kolaboranty od moci. Zeman není způsobilý vykonávat úřad prezidenta, protože dlouhodobě využívá Pražský hrad k prosazování ruských zájmů v Česku, v EU a ve světě. Proto část politické opozice uvažuje o předčasných prezidentských volbách. Parlament by měl podat na prezidenta Miloše Zemana ústavní žalobu pro velezradu a usilovat o konání předčasných prezidentských voleb společně s volbami sněmovními,“ zakončila Stehlíková.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …