Senátní Prostřeno. Opravdu neuvěřitelné VIDEO Bělohradského se Sobotkou a Stropnickým

12.09.2016 18:47

Kandidát do senátu na Prahu 6 Václav Bělohradský zveřejnil na svém facebookovém profilu video, v němž byl zachycen v kuchyni. Jde o předvolební kampaň, kde jej v jeho klipu podpořili i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a předseda Strany zelených Matěj Stropnický.

Senátní Prostřeno. Opravdu neuvěřitelné VIDEO Bělohradského se Sobotkou a Stropnickým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Bělohradský

„Rád vařím pro kamarády italská jídla. Itálie je má druhá vlast. Přijala mě přívětivě, když jsem byl uprchlík,“ uvedl v úvodu videa podobného seriálu TV Prima Prostřeno, kde lidé soutěží ve vaření, Bělohradský.

„Když děláme omáčku na špagety, musíme tam dát i zralá rajčata. Můžou být i oranžová?“ ptá se premiér. Rajčata jsou podle Bělohradského základ, stejně jako čerstvý česnek, trochu cibule a paprička. „A teď také něco zeleného, Václave, co ty na to?“ zeptal se následně Stropnický a ukázal na bazalku. Ta se však dává podle Bělohradského až nakonec, aby nezhořkla. Podle Stropnického je důležité vařit z místních surovin, aby se pomáhalo producentům a životnímu prostředí. 

„Jan Werich říkal, že italská kuchyně je demokratická. Špagety jsou všude dobré, česnek, rajčata i parmazán také. Italská kuchyně je lidová. Bere, co kraj dává, a suroviny, které k tomu potřebuješ, si můžeš koupit kdekoliv,“ dodal Bělohradský.

„Já mám italskou kuchyni také rád. Je jednoduchá, není drahá a je pro každého,“ podpořil jej premiér. 

„Stejné to má být i v politice. Jednoduché recepty a z lokálních zdrojů. Hlavně rozmanitost. Na tu nezapomínejme. Celek musí být pestrý. Pravá jednota je vždy různobarevná,“ dodal Bělohradský.

U společného stolu pak Bělohradský vzpomněl na Aristotela. „Společné stolování je největší nepřítel tyranie,“ uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…