Senátor Chládek: Puč v ČSSD je nechutný. Vše působilo připraveně

03.11.2013 13:50

Puč a nynější krize ČSSD je podle senátora Marcela Chládka nechutnost. Sám byl na předsednictvu o hlasování přítomen, a proto tvrdí, že celá věc působila připraveně. Vrazit předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi nůž do zad bylo podle Chládka politicky velmi neprozíravé a neprofesionální.

Senátor Chládek: Puč v ČSSD je nechutný. Vše působilo připraveně
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Senátor Marcel Chládek takto reagoval na poznámku čtenáře Parlamentních listů, podle kterého je politická sebevražda ČSSD téměř dokonána. „Pokud neuděláte rázné kroky a neodstraníte volbou ty, kteří toto zavinili - v čele s p. Haškem, tak vám lidi nebudou věřit. Je nutné odvolat ty, kteří škodí této straně. Nemají tam už co dělat, zradili jednou, může se to stát už kdykoliv,“ napsala názor Jana z Plzně.

„Musím jen souhlasit,“ odpověděl Chládek. Podle něj byl puč den po volbách nechutný. „Byl jsem na tomto předsednictvu přítomen a musím říci, že na mne celá věc působila připraveně,“ píše senátor s tím, že „vrazit předsedovi strany kudlu do zad“ bylo politicky velmi neprozíravé a neprofesionální. Navíc v době, kdy je třeba, aby byla ČSSD jednotná a vyjednávala jako jeden muž o vládě, ve které by plnila své předvolební závazky vůči voličům.

Chládek popisuje, jak všichni přítomní senátoři hlasování za ČSSD, s výjimkou tří, kteří se zdrželi hlasování, předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku podpořili. Stejně tak prý i ústřední školská komise, která ve svém usnesení vyzvala členky a členy ÚVV ČSSD, aby na zasedání, které se uskuteční 10. listopadu, jednoznačně podpořili Bohuslava Sobotku jako kandidáta na předsedu vlády, a tím potvrdili jeho mandát vyjednávat o budoucí podobě vlády.

„Pevně věřím, že jeho mandát potvrzen bude a ČSSD bude opět akceschopná a plně připravena splnit svůj závazek vůči více než milionu voličů,“ podtrhuje svou odpověď čtenáři Parlamentních listů Chládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…