Senátor Láska se směje čínskému ministrovi: Dupání nožičkou. Už nejsme lokajové

04.09.2020 10:07

Senátor Václav Láska na svém facebooovém profilu glosuje ostrou reakci čínského ministra zahraničí, který předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi vzkázal, že za cestu na Tchaj-wan zaplatí. „Dupání nožičkou malého dítěte, kterému jste vzali hračku,“ reaguje Láska na jeho slova, jež nevnímá jako vyhrůžku, které je třeba se bát. Naopak, vidí to velmi pozitivně.

Senátor Láska se směje čínskému ministrovi: Dupání nožičkou. Už nejsme lokajové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

„Necítím slova čínského ministra zahraničí o tom, že Miloš Vystrčil zaplatí za návštěvu Tchaj-wanu vysokou cenou jako výhrůžku, které bychom se měli bát. Působí to na mě spíš jako vzteklé dupání nožičkou malého dítěte, kterému jste vzali hračku. Vzteká se a pláče,“ uvedl Láska.

Následně dodává: „Jasně, čínský komunistický režim není malé dítě. Je to odporná diktatura, která zavírá své lidi do koncentračních táborů. Ale i ta je zjevně zaskočena tím, že se jí na odpor postavila malá země uprostřed Evropy. Navíc ta země, o které měli ve svých komunistických svazcích díky pražskému Hradu napsanou poznámku ‚Tam je to naše. Lokajové‘,“ pokračoval senátor s tím, že tomu tak evidentně není a budou muset své záznamy přepsat.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Podle Lásky jsou z takové situace dost nervózní, jelikož mohou mít obavy, že se přidají další. „Tak se nedivme té uplakané, vzteklé reakci. Naopak z ní můžeme mít z určitého úhlu pohledu i radost,“ dodal optimisticky.

„Díky českému Senátu a pražskému primátorovi jsme se vyvázali z lokajské role a vracíme se zpět na cestu suverénního a sebevědomého státu, který si nenechá nic diktovat ani od největší totalitní velmoci. Tak ať si čínský komunista pláče. Nedivím se mu. Svoboda a demokracie ho fakt hodně bolí,“ uzavřel Láska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …