Senátor ODS vyzývá: Seberte Rusku mistrovství světa ve fotbale. Je to země dopingu a korupce

09.08.2016 20:57

Pořadatelství mistrovství světa ve fotbale v roce 2018 by mělo být Rusku odebráno, píše senátor a starosta druhého plzeňského obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS) na serveru Reflex.cz.

Senátor ODS vyzývá: Seberte Rusku mistrovství světa ve fotbale. Je to země dopingu a korupce
Foto: Archiv L. Aschenbrennera
Popisek: Lumír Aschenbrenner

Argumentuje jednak tím, že v Rusku organizuje doping sportovců stát, používá ale i další argumenty.

Například ten, že v případě přidělení pořadatelství mistrovství světa ve fotbale Rusku existuje letité podezření, že funkcionáři mnoha zemí byli u toho uplaceni.

Celý text je ZDE.

Není také vůbec jasné, jak chtějí Rusové udržet své chuligány na uzdě za dva roky. Do Francie jich exportovali jen několik stovek, doma jich mají tisíce.

Fotbalový chuliganismus je podle Aschenbrennera v Rusku propojený s neonacismem, antisemitismem, vyhroceným nacionalismem a nevraživostí k sexuálním menšinám a jiným rasám.

„Stovky Rusů, kteří se prezentují jako fotbaloví fanoušci, jsou příslušníky organizovaného zločinu. Provázeno je to opileckými orgiemi, výtržnostmi, vyvoláváním chaosu a anarchie. Bohužel někdy jde u toho o život. V současnosti neexistuje jediný důkaz, že se krvavé bojové scény neobjeví v ještě větší míře za dva roky na šampionátu v Rusku,“ varuje senátor.

Jen v Moskvě je podle něj kolem 15 fotbalových chuligánských gangů, které mají tisíce příznivců. Další skupiny existují v Petrohradě i jiných městech, kde se bude šampionát konat. „Přes všechny podvody a přešlapy většina Rusů nadále podporuje svého prezidenta Putina a jeho agresivní politiku. Svět by k tomu neměl jen donekonečna přihlížet. Ještě je čas. Mistrovství světa v roce 2018 by mělo být Rusku odebráno,“ dodal Aschenbrenner.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…