Senátorka ODS sdělila, co škodí straně

18.04.2013 11:40

Senátorka ODS Daniela Filipiová prý nepanikaří z děsivých preferencí, které získává její strana prakticky ve všech průzkumech veřejného mínění. Uvědomuje si však, že strana nese ze všech nejvíce náklady koaliční pravicové vlády, a také to, že ji uškodili mnozí „taky členové“, kteří do ODS vstoupili jen kvůli výdělku.

Senátorka ODS sdělila, co škodí straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

Čtenářka na ParlamentníListy.cz se Filipiové ptala, jak vnímá zrušení tří oblastních organizací strany v Praze a okolí. Podle ní se strana především snaží odvést pozornost od hlavních problémů. Není totiž normální, aby nejsilnější vládní strana získávala ve volebních průzkumech méně než deset procent.

Celá odpověď senátorky Filipiové ZDE

„Rozhodně to v pořádku není,“ vyjádřila se senátorka a bývalá ministryně zdravotnictví k nelichotivým předvolebním odhadům. Na druhou stranu však připomíná, že do ODS v roce 1997 vstupovala v situaci, kdy jí průzkumy také přisuzovaly 8,5 procenta. „Jednou jste nahoře, jednou dole. Věřím, že bude líp,“ napsala Filipiová ve své odpovědi.

Podle ní stále stojí za to hájit a prosazovat principy, na kterých ODS stojí a které byly vyjádřeny v tzv. Poděbradských artikulích. „Bohužel se při koaličním vládnutí musí ustoupit ke kompromisům,“ upozorňuje. Tyto kompromisy podle ní bohužel vždy nejvíce odnáší nejsilnější vládní strana.  

„Samozřejmě jsem si vědoma i toho, že se na průzkumu odrazilo i podivné chování a kšeftaření některých "taky členů" ODS,“ připouští. Takoví lidé však podle ní nevstoupili do strany z přesvědčení, ale z prospěchu v době, kdy byla na vrcholu. Nyní, když jej opouští, se prý takových lidí ráda zbaví.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…