Server Petra Hájka napsal o mafiánském pozadí odpudivého exprimátora Svobody

23.05.2013 13:11

Internetový magazín Petra Hájka Protiproud.cz si vzal nyní na paškál bývalého primátora a předsedu pražské ODS. Poukazuje na jeho údajné propojení s „mafiánskými kmotry“.

Server Petra Hájka napsal o mafiánském pozadí odpudivého exprimátora Svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Autor komentáře píše, že Svobodu média vždy představovala jako „čistého muže“, který chce bojovat proti starým „kmotrovským“ strukturám v pražské ODS a očistit její mafiánskou pověst. Za „kmotry“ bývají médii označováni pražští politici typu Tomáše Hrdličky, Ondřeje Palounka či Pavla Hurdy.

Klíčová otázka komentátora zní, zda bojoval Svoboda proti takzvaným kmotrům, nebo byl jejich „produktem“.

Hrdlička, Hulinský, Palounek, Hurda...

Autor v článku vypráví historku, která se vypráví o politickém zrození Bohuslava Svobody: „Původní profesí gynekolog Bohuslav Svoboda je rodinným přítelem mocného pražského sociálního demokrata Petra Hulinského, kterému prý měl odrodit i potomka. Pan docent s politickými ambicemi jednoho dne zašel za rodinným známým, jestli by nebylo někde místečko na kandidátce ČSSD. Tam však bylo již plno. Přední pražský sociální demokrat si proto zašel za Tomášem Hrdličkou, mocným členem pražské ODS, zda by pro docenta nebylo místo u konkurence. A protože ODS zrovna trpěla personální nouzí, stal se Bohuslav Svoboda lídrem kandidátky ODS na pražskou radnici.“

Svoboda sám se k takovému příběhu nikde nepřihlásil, nicméně Tomáš Hrdlička se hlásí k tomu, že Svobodu přivedl a že ho „stvořil“. Podobnou věc o docentově politickém zrození potvrdil veřejně i předseda pražské TOP 09 František Laudát.

Autor článku potom ještě podrobně píše o dalších „mafiánských“ či kmotrovských spojencích Svobody: O Ondřeji Palounkovi, Pavlu Hurdovi, Pavlu Horálkovi a dalších, se kterými se Svoboda prý spojil a posléze je podrazil.

reklama

autor: tan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …