Server hledá perlu roku. Nejvíce želízek v ohni má prezident Zeman

31.12.2016 9:19

Rok 2016 byl velmi bohatý. Platí to alespoň o výrocích politiků. Stačí si vzpomenout na „Kalašnikov“ prezidenta Zemana nebo na tábor v Letech, kde podle Andreje Babiše stačilo, aby někdo odmítal pracovat, a „šup a byl tam“. V táboře za druhé světové války zemřely stovky lidí. Plejáda zářných výroků tím ovšem ani zdaleka nekončí. Stačí si vzpomenout třeba na poslankyni ČSSD Pavlínu Nytrovou.

Server hledá perlu roku. Nejvíce želízek v ohni má prezident Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl proslov ve sněmovně. Vyzval k úspoře státních výdajů v oblastech sociálních dávek a fotovoltaiky

Sociální demokratka Pavlína Nytrová na sebe upoutala pozornost výrokem, že se homosexuálové jednou budou snažit zlegalizovat sex s dětmi. „U homosexuálů je vysoká promiskuita, nadprůměrný vztah k alkoholu a drogám, větší násilné chování. Budou se snažit zlegalizovat sex s dětmi,“ připomíná slova poslankyně server iDnes.cz v anketě.

Dáma ovšem nebyla jediná. Prezident Miloš Zeman dostal při návštěvě Libereckého kraje jako pozornost kalašnikov a když hovořil o politicích, podotkl na jejich adresu, že politika lze demokraticky odstranit jen volbami. Ale pak existuje ještě ta nedemokratická cesta – kalašnikov.

Prezident podobnými bonmoty nešetří, takže své příznivce i odpůrce pravděpodobně příliš nepřekvapil. V anketě se objevily hned tři jeho kontroverzní výroky z roku 2016.  Patří mezi ně i otevřená podpora Donalda Trumpa v čase americké předvolební kampaně.

Zato od lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana čeká výbušnější výroky poměrně málo lidí. Člen vlády přesto rozpoutal politický a mediální kolotoč, když před kamerami České televize prozradil, že na něj tlačil sám prezident Zeman, aby se nescházel s tibetským duchovním vůdcem dalajlámou. Jinak hrozilo, že ministrův strýc Jiří Brady, původně navržený na vyznamenání, žádné vyznamenání nedostane. A také ho nedostal, protože se Herman s dalajlámou i tak sešel. Hrad popírá, že podobné výhrůžky kdy zazněly, ale Daniel Herman si i nadále trvá na svém. Zdůraznil to v posledních Událostech, komentářích České televize roku 2016.

O rozruch na Hradě se však letos postaral také odcházející šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Do některých českých médií totiž dorazilo video, na němž měl Forejt údajně užívat drogy a onanovat. Dlouholetý protokolář, který na Hradě působil od roku 2002 do roku 2016 později napsal dopis exprezidentovi Václavu Klausovi, v němž zdůrazňuje, že se ho někdo pokusil zničit. „Připadám si jako čtenář románu, který má být o mně, ale s jeho příběhem nemám nic společného,“ napsal Forejt.

Anketu naleznete zde.

Stranou veřejného dění rozhodně nezůstal ani šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který nešetřil tvrdými slovy při své cestě do Varnsdorfu. „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co se píše, že Tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval – šup a byl tam.“ Tato slova měl podle serveru Akrtuálně.cz pronést ministr financí na 1. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…