Server se kvůli anonymním akciím obrátil na ministra. Ten poděkoval za dojemnou starost

24.12.2013 21:35

Příští rok přinese změnu i v obchodu s akciemi. Nově totiž nebude možné disponovat s takzvanými anonymními akciemi, u kterých není možné dopátrat pravého majitele. S firmou obchodující s anonymními akciemi byl v minulosti spojován také současný ministr práce a sociálních věcí v demisi František Koníček.

Server se kvůli anonymním akciím obrátil na ministra. Ten poděkoval za dojemnou starost
Foto: archiv FK
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí František Koníček

S informacemi přišel sever Aktuálně.cz. "Děkuji za Vaši dojemnou starost, ale nejsem členem orgánů společnosti. Zcela určitě bude muset společnost jednat v souladu se zákonem. Já akceptuji změnu akcií na jméno bez problémů," sdělil serveru Koníček. Anonymní akcie jsou zrádné v tom, že není nikdy zcela zřejmý jejich majitel. Tato "neprůhlednost" může být nástrojem organizovaného zločinu a také korupce.

Nyní tak mají majitelé dvě možnosti. Můžou akcie do konce roku uložit v Centrálním depozitu nebo u obchodníka s cennými papíry, nebo s nimi nic neudělat. V prvním případě bude sice majitel zjistitelný, ale ne přes obchodní rejstřík. V druhém případě budou akcie automaticky zveřejněny na jméno aktuálního vlastníka. Od zrušení anonymních akcií se očekává, že zprůhlední podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…