Seškrtáme stát, snížíme daně a ubereme sociálních dávek, slibuje Pavel Sehnal

07.10.2021 15:49

Politici slibují peníze všem, ale stát není nafukovací a pracující nesmí platit vyšší daně, naopak. Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal v Duelu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov navrhl výrazné seškrtání státních výdajů. Třeba sociálních dávek. “Systém je nadhodnocený, pojďme to opravit,” vyzval.

Seškrtáme stát, snížíme daně a ubereme sociálních dávek, slibuje Pavel Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

Pavel Sehnal chce podle svých slov mluvit hlasem těch, kteří podnikají a vytvářejí hodnoty. “Pořád mi připadá, že pánové nahoře nám nerozumí. Ve sněmovně potřebujeme sílu, která bude hlídat zájmy podnikatelů, živnostníků a všech soukromníků, aby jim stát už přestal házet klacky pod nohy. Viděli jsme, jak se stát na všechny živnostníky během pandemické krize vykašlal,”

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

“Teď vidíme, co způsobuje rostoucí míra inflace. Stojí za tím špatná rozhodnutí politiků napříč Evropou a doplácíme na to všichni,” konstatoval dále.

Jaromír Soukup se šéfa Aliance pro budoucnost ptal, co ho vede k tomu, že se žene do politiky, když by si mohl užívat života za peníze, které se mu povedlo v nemalém množství za celý život vydělat.

“V určité fázi si chlap ve středním věku řekne, co má v životě změnit. Někdo jde přednášet na vysokou školu, aby se podělil získané zkušenosti, někdo třeba pomáhá v útulku pro zvířata. Cítí zkrátka potřebu se společensky angažovat. Já mám snahu snažit se ochránit víc lidí a ovlivňovat pozitivním způsobem v naší zemi,” nastínil Sehnal.

V rozhovoru s šéfem TV Barrandov došlo i na aktuální kauzu Andreje Babiše s nákupem nemovitostí ve Francii přes daňové ráje. Podle předsedy Aliance pro budoucnost by každý podnikatel měl platit daně v té zemi, kde žije, kde má rodinu a zaměstnance. “Vnímám to jako občanskou povinnost. Pokud to pan Babiš cítí jinak, je to jeho problém. V každém případě jako Aliance pro budoucnost vidíme cestu proti těmto únikům v tom, že budeme snižovat daň z příjmů každý rok o půl procenta až na finálních 12 procent a pak nebudou mít různí podnikatelé důvod chodit do daňových rájů,” má jasno Sehnal.

“Proč tady jsou daně tak vysoké? No protože stát je nenažraný. Jasně opakujeme, že není čas na to, aby si opasek utahovali občané, ale je načase utáhnout opasek státu!” sdělil Pavel Sehnal s tím, že je potřeba osekat výdaje státu alespoň o 20 procent. Prostor k tomu na mnoha místech. V debatě se Soukupem například padlo, že za posledních 15 vzrostl rozpočet ministerstva školství na dvojnásobek a žádný pozitivní rozdíl v sektoru školství vidět není. 

Další prostor k úsporám vidí Sehnal například v systému sociálních dávek. “Mnoho politiků v diskusích varuje, že nebude na důchody a tedy říkají, že lidé, co poctivě pracovali, možná nebudou mít z čeho žít. Ale ještě jsem neslyšel nikoho říct, že možná nebude na výplatu sociálních dávek. Systém sociálních dávek je prostě nadhodnocený a Aliance pro budoucnost jasně říká, pojďme to opravit!” dodal Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…