Sexuální násilí migrantů. Němcům unikly pravdivé materiály

02.01.2024 8:44

7000 německých žen bylo od roku 2015 sexuálně napadeno migranty. Míra sexuálního násilí mezi „osobami s migračním pozadím“ je třikrát vyšší než ve zbylé populaci. To obsahují údajné materiály orgánů Spolkové republiky Německo, které unikly do deníku Neue Zürcher Zeitung. Ten se na ně odvolává.

Sexuální násilí migrantů. Němcům unikly pravdivé materiály
Foto: Screen vysílání WELT Nachtrichtsender
Popisek: V Görlitzer Park v Berlíně

Deník Neue Züricher Zeitung upozornil před koncem roku na jedno mimořádně vysoké číslo. Celkem 7000 žen mělo být v Německu od roku 2015 obětí sexuálního napadení ze strany migrantů, kteří do země přišli v rámci nekontrolovatelného proudu.

Jen v roce 2015 takových mělo být přes milion, v dalších letech méně, ale poslední dva roky se počet ročních příchozích opět má blížit magické hranici se šesti nulami.

Prestižní švýcarský deník Neue Zürcher Zeitung upozorňuje dlouhodobě na důsledky, které tato populační změna má pro bezpečnost na německých ulicích.

Naposledy před koncem roku připomněl a do kontextu zasadil již dříve zveřejněné číslo, podle kterého mělo být obětí sexuálního napadení ze strany migrantů minimálně sedm tisíc německých žen.

Ze statistik německých kriminalistů vyplývá, že pachatelé s „migračním pozadím“ jsou proti ostatním výrazně „nadreprezentováni“. V případě sexuální násilné kriminality více než třikrát.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39603 lidí

Vzhledem k otřesně vysokému množství dat už také německá policie dokázala vyhodnotit, kteří migranti jsou potenciálně největší „sexuální predátoři“. Jde zejména o příchozí z Afghánistánu a Pákistánu, muslimských zemí s „vysokou genderovou nerovností“, jak akcentují analytické materiály.

U migrantů pocházejících ze Sýrie je to méně – jen necelý dvojnásobek celkového průměru.

Právě násilné zločiny se sexuální motivací se staly největším kriminalistickým fenoménem, který migraci provází. Podstatná část nově příchozích byli mladí muži kolem dvacítky, kteří občas nedokázali potlačit svůj sexuální apetit.

Konec roku je v Německu již tradičně obdobím, kdy se o kriminalitě migrantů hovoří hlasitěji. Na silvestra 2016 došlo v Kolíně nad Rýnem při novoročních oslavách k takřka masovému sexuálnímu napadení místních žen ze strany migrantů. Událost, kterou se média původně snažila ignorovat, se nakonec stala velkým zlomem v německém přístupu k migraci, který do té doby o jakýchkoliv negativech mlčel.

V posledních letech dochází o silvestru v největších německých městech spíše k prostému násilí mezi jednotlivými migrantskými gangy a národnostními skupinami. Na konci roku 2022 v Berlíně po sobě stovky osob házely zapálenou pyrotechniku a policie nebyla schopna situaci řešit. I v letošním roce měly v berlínských celách skončit po těchto incidentech desítky lidí.

Text byl doplněn analýzou postojů jednotlivých parlamentních stran. Pravicová opozice na téma upozorňuje. Alternativa pro Německo je má za jeden z hlavních bodů své agendy a pravidelně za to získává nálepku xenofobů.

Zajímavým vývojem prochází Křesťanská demokratická unie. Strana bývalé kancléřky Angely Merkelové nesla za migrační vlnu vládní odpovědnost až do předloňska. Její politika k migraci byla formulována kancléřčiným heslem „my to zvládneme“, které pronesla v roce 2015 na vrcholu migrační krize.

Kritičtější pohled do této strany přinášela hlavně CSU, působící v Bavorsku. Tato země díky své poloze nesla hlavní nápor migračních tras.

Nyní se ale zdá, že si ostřejší protimigrační politiku osvojuje i vedení strany. Předseda Friedrich Merz je pravicovější než Angela Merkelová a více zdůrazňuje bezpečnostní témata. Ve vedení strany se čím dál více prosazuje třeba i Michael Kretschmer, mladý premiér spolkové země Sasko, která se k migraci dlouhodobě stavěla nejkritičtěji.

CDU v parlamentu přichází s konkrétními návrhy, které mají snížit počet žadatelů o azyl a zpřísnit podmínky jeho udělení.

Ve vládě jsou ale lídrem migrační politiky Zelení, kteří migraci podporují a o jakékoliv změny nemají zájem. Jejich pozice ve vládě je taková, že sociálnědemokratický kancléř Scholz jejich postoj musí akceptovat.

Jeho poslední vystoupení ale naznačují poněkud odlišný postoj: „Neregulovaná migrace musí být omezena, přišlo sem až příliš lidí,“ uvedl v listopadu a přimluvil se za zefektivnění procesu deportací u těch, kteří azyl nedostanou.

 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Wir schaffen das" ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 02.01.2024 14:00:06
Angela chtěla do Reichu dovézt nové otroky na podřadné práce, které už Turci, Jugoši a Řekové nedělají, ale dovezla milióny agresivních nepřátel, kteří se rychle množí, masově znásilňují Němky, podpalují auta a žijí ze sociálních dávek. Kouzlo nechtěného ?

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…