Šídlo gratuluje Lidovému domu: povedené obstrukce

08.11.2011 9:42

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo pomyslně podává pravici sociální demokracii. V rámci situace, v níž se nacházejí, byly podle něj obstrukce, kterými ČSSD 70 hodin blokovala sněmovnu, povedené.

Šídlo gratuluje Lidovému domu: povedené obstrukce
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Dobré načasování, tak akorát dlouhý proces. "Týden obstrukcí zakončený pracovním víkendem je přesně tak akorát, další pokračování by už jen unavovalo - publikum i jeho vlastní čím dál nervóznější poslance," konstatuje Šídlo. "Z hlediska politického PR nelze sociálním demokratům vytknout nic."

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka spolu s Lubomírem Zaorálkem podle Šídla "vystavěli působivý kýč o poslední barikádě na obranu proti asociálním reformám, což sice nemysleli vážně ani oni dva, nicméně zní to dobře - a co vlastně jiného můžete dělat, když se vaše volební preference zasekly navzdory vládnímu výkonu zhruba na třiceti procentech a nikam výš už nějakou dobu nestoupají?"

Sloučení debaty o čtrnácti zákonech do jediné jim pak darovala bonus "pronásledovaných a umlčovaných". "Sociální demokraté by tuhle šanci prodloužit si disidentský zážitek neměli promeškat, pokud ovšem sami správně netuší, že by se jim kreativní práce s jednacím řádm taky jednou mohla dost hodit."

Obstrukční týden podle Šídla splnil očekávání všech. "A teď už by zase bylo fajn začít vážně mluvit o skutečně důležitých věcech," podotýká. "Třeba o recesi, do níž se řítíme."

Čtěte:

Poslankyně Kaslová: Obstrukce jsou nesmyslné. Zdraví je přednější

Obstrukce. Na tvrdé metody si musíme zvykat, říká Klausův tajemník

Téma obstrukce na Facebooku? Tři fotky, jinak nic moc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…