Šílené, šílené, šílené! Více informací o klíčovém momentu, kdy Angela Merkelová rozhodla o uprchlících

07.03.2017 13:00

Novinářka a bývalá mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Praze Irena Válová se na serveru Česká-justice.cz zaměřila na novou knihu německého novináře Robina Alexandera, v níž rozebírá situaci v Německu v září roku 2015. Tam mimo jiné uvádí, proč Němci vpustili do země milion migrantů. Nikdo podle něj nechtěl převzít zodpovědnost.

Šílené, šílené, šílené! Více informací o klíčovém momentu, kdy Angela Merkelová rozhodla o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Podle Válové mohou být zjištění německého novináře Alexandera důležitá i pro sousední zemi, jako je Česká republika. Německo totiž bylo připraveno uzavřít hranice, pak však byl příkaz chránit hranice zrušen. Nenašel se nikdo, kdo by byl ochoten převzít odpovědnost, píše Alexander v knize Řízení, zpráva ze vnitřku moci. 

Jak dodává Válová, z těchto zjištění vyplývá, jak, proč a kdo v Německu ve skutečnosti rozhoduje. „Je vyloučeno, aby při neexistenci ochrany hranic nemělo rozhodnutí dopad na země sousedící s Německem,“ zmiňuje novinářka s tím, že důvody, které německý novinář odhalil, jsou naprosto šílené.

„Na vrcholu uprchlické krize v září 2014 rozhodla Angela Merkelová, že převezme tisíce migrantů, kteří byli na cestě z Maďarska do Německa. Od té doby je její politika otevřených hranic vysoce kontroverzní. Kancléřka zdůvodňovala rozhodnutí ze 4. září 2015 zcela otevřít hranice humanitárními důvody. ‚Od té doby se mnozí ptají, proč se toho držela i v následujících měsících,‘ uvádí deník Welt am Sonntag, podle kterého se dosud mělo za to, že Merkelová neměla nikdy v úmyslu zavřít hranice,“ zmiňuje Válová s tím, že Merkelová však zřejmě tento záměr měla. 

Původní text ZDE.

„Podle výzkumu německého novináře došlo dne 12. září 2015 v 17:30 k videokonferenci skupiny německých špičkových politiků. Konference se zúčastnili Angela Merkelová, přednosta kancléřství Peter Altmaier, ministr vnitra Thomas de Maizière (všichni CDU), předseda CSU Horst Seehofer a tehdejší ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier (SPD) a SPD Sigmar Gabriel. ‚Během této konference se přítomní dohodli, že od 18:00 hodin následujícího dne se zavádí hraniční kontroly. Dále se tito špičkoví politici dohodli, že migranti by měli být na hranicích odmítnuti,‘ cituje z knihy Welt am Sonntag,“ popisuje Válová. Následně prý byl napsán rozkaz k nasazení federální policie. 

Následně však někteří úředníci mimo ministerstvo začali podle všeho vyjadřovat obavy. A po telefonátu ministra vnitra de Maiziéra s kancléřkou Merkelovou došlo ke změně. Ta totiž požadovala po ministrovi vnitra slib, že uzavření hranic obstojí před soudem a že se neobjeví žádné veřejně obtížně publikovatelné obrázky z nasazení Bundeswehru proti uprchlíkům.

„Podle Robina Alexandera ministr vnitra Thomas de Maizière začal následně projednávat s policejními šéfy, se státním tajemníkem a s vedoucími úředníky, zda mohou dát tyto garance. ‚Pak učinil ještě jeden telefonát. Tentokrát získal názor koaličního partnera SPD,‘ popisuje sled událostí německý novinář,“ uzavírá Válová a dodává, že bez požadovaných záruk nebyli ani kancléřka Merkelová, ani ministr vnitra Thomas de Maizière, ani koaliční partner ochotni souhlasit s uzavřením hranic, se kterým souhlasili den předtím.

Celý příspěvek na Facebooku Ireny Válové:

Rekonstrukce září 2015. Němci dne 12. září 2015 rozhodli uzavřít hranice a proti mohutné mase migrantů nasadit policii. Rozkaz už byl napsán. Z celé země byli svezeni policisté na hranice. Proč nakonec došlo k opaku? Proč byl dne 13. září vydán opačný příkaz vpustit každého i bez dokladů a z bezpečných třetích zemí? Důlvody, které odhalil německý novinář, jsou naprosto šílené, šílené, šílené!

 

Zásadní informace, jak a kdo tvoří rozhodnutí v naší sousední zemí s následky i pro nás.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…