Šílenec Putin, ruská špína, musíme ještě přitvrdit! Radikální vysílání z Kyjeva

20.08.2014 11:45

Bývalý vojenský pilot a v současné době přední ukrajinský bloger Dmitrij Tymčuk se i včera ve svém blogu věnoval událostem rusko-ukrajinského konfliktu. Chválí Evropský parlament a vysmívá se hlouposti doněckých separatistů.

Šílenec Putin, ruská špína, musíme ještě přitvrdit! Radikální vysílání z Kyjeva
Foto: youtube.com
Popisek: Převoz zraněných po bombardování sídla vzbouřenců v ukrajinském Luhansku

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9724 lidí

„Bohužel musíme potvrdit zprávy o tom, že do Luhansku se podařilo prorazit ruské vojenské koloně. Separatisté tak dostali vítané posily v podobě nových záloh, techniky a vybavení. Údajně se jedná o několik desítek vojenských objektů, z nichž asi čtyřicet tvoří obrněné transportéry. V současné době nelze říci, jak se jim mohlo podařit přejít přes obklíčení, jež zajišťovaly protiteroristické jednotky (ATO) ukrajinské armády,“ konstatuje Tymčuk.

„Separatisté rovněž popírají, že by stříleli na konvoj uprchlíků poblíž Luhansku. Oficiálně to popřel jeden z jejich vůdců Igor Plotnickij. Tímto prohlášením bychom se však neměli nechat zmást. Jeden by si mohl myslet, že tedy za vše mohou jednotky ATO. Plotnickij naštěstí není příliš bystrý a prořekl se, že separatisté nemají dostatek zbraní z Ruska a všechny získali jako válečnou kořist v boji. Konvoj byl ovšem ostřelován ruskými zbraněmi, které ATO nemá k dispozici. Tím se ten hloupý malý válečník usvědčil ze lži. Dokázal, že ani při lhaní není schopen zapnout mozek,“ je přesvědčen Tymčuk.

„Pozitivní každopádně je, že naše jednotky nadále očisťují Donbas od proruské a ruské špíny. Boje probíhají poblíž vesnic Horlivka, Jasunuvata a Ždanivka. Moskva se přesto snaží svým oblíbencům poskytovat vybavení a zbraně. Ani se s tím už njak netají .Ten šílenec Putin stále věří tomu, že tuhle hru ještě může vyhrát. Je tragické, že naši kluci museli zemřít kvůli pomatencům z Kremlu, ale to na blížícím se vítězství nic nemění," míní Tymčuk. 

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Naše ministerstvo vnitra rovněž uvedlo, že do oblasti Doněcku a Luhansku vyslalo téměř 3700 důstojníků, kteří se starají o vymáhání práva. Řeší desítky trestních záležitostí proti místním orgánům, které kolaborovaly s Ruskem. Jde podle mě o složitý a dlouhodobý proces, který nelze přeceňovat. Přesto by bylo dobře, abychom byli i v této věci důraznější. Nesmíme dopustit, aby na popud Ruska začalo vše znovu. Zdejší orgány musí být seznámeny s tím, co by je napříště čekalo," píše Tymčuk. 

„Radost mi svým prohlášením udělal také místopředseda Evropského parlamentu Ryszard Czarnecki, který se nechal slyšet, že by ukrajinské orgány neměly usednout se separatisty k jednacímu stolu. Měli bychom podle něj vynaložit veškeré úsilí na to, abychom je jednoduše vyhnali ze země. To je přece slovo chlapa! Je skvělé, že se dříve pacifismem zaslepený Evropský parlament takto pochlapil. Terorista je prostě terorista a je jedno, jestli operuje v Africe či na Ukrajině. Prohlášení Czarneckého považuji za neoficiální označení představitelů Doněcké a Luhanské republiky za teroristy," uzavírá svůj blog Tymčuk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…