Šílený článek. Senátorka Chalánková se neudržela nad Hamáčkovým textem do novin

23.03.2021 18:28

Senátorka Jitka Chalánková ostře reaguje na komentář, který pro MF Dnes napsal ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Hamáček v textu tvrdí, že z covidu se dá zotavit „solidaritou, ne pravicovým sobectvím“. Podle Chalánkové se vláda neustále snaží protlačit „levicové genderové šílenosti“ a Hamáček by měl po zveřejnění svého textu raději zvážit další setrvání ve funkci ministra vnitra.

Šílený článek. Senátorka Chalánková se neudržela nad Hamáčkovým textem do novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Jitka Chalánková

„Jak se zotavit z covidu? Solidaritou, ne pravicovým sobectvím,“ hlásá šéf ČSSD.

„Nemohu uvěřit, že seriózní tisk může uveřejnit takový šílený článek!“ reaguje Chalánková.

V Poslanecké sněmovně se podle Hamáčka formuje pravicové spojenectví, které asociálně snižuje daně bohatým a ohrožuje tím financování zdravotnictví, školství a sociální politiky. Hamáček se také bojí údajných plánů na privatizaci nemocnic a s tím spojené zhoršení zdravotní péče.

„Pandemie ukázala, že potřebujeme silný a efektivní stát schopný čelit krizi, tedy dobře financované zdravotnictví a školství, dostupné nájemní byty či ochranu pracovních míst. Abychom se dokázali vzpamatovat, musíme porazit virus pravicového sobectví, jak ho známe z 90. let, který se vrací s novou silou. Rodí se stát pro bohaté,“ burcuje v textu Hamáček.

Jeho slova ale Chalánková označuje za lži a manipulace. Vyvrací například Hamáčkův názor, že jen díky státní nemocnicím se daří zvládat pandemii koronaviru. „Na pomoci lidem se podílejí bez ohledu na zřizovatele všichni poskytovatelé, kteří jsou zařazení v síti a mají smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Tedy i privátní včetně nemocnic,“ reaguje na Hamáčka senátorka.

Podle ní je obrovským selháním vlády, že neexistuje jasná a včasná informovanost občanů a zdravotnictví není řízené koncepčně. „Peníze tečou za distribuci POC antigenní testy bez ohledu na smysluplnost takového testování. V Senátu jsme na to jasně upozornili a takový šlendrián v zákoně zamítli! A jasně řekli, že může tímto dojít k vyčerpání peněz ve zdravotních pojišťovnách a nebudou peníze na léčení – třeba i covidu!!!“ varuje Chalánková.

Současná vláda hnutí ANO a ČSSD se podle ní „snaží při každém méně střeženém okamžiku protlačit levicové genderové šílenosti s nároky na veřejné peníze. A posilovat tak dohled státu nad svobodou jednotlivce. A že těch úředníků je!!!“ kritizuje Chalánková a přidává vzkaz pro Hamáčka.

„Vážený pane ministře, na vašem místě bych po tomto článku zvážila další setrvání ve funkci,“ vzkazuje Hamáčkovi senátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…