Silvestr v Berlíně: Mluvilo se o deseti sexuálních útocích. Nyní ale vyplula na povrch nová čísla. Zcela jiná

07.02.2018 16:21

Na počátku roku přinesla německá média informace o tom, jak klidná byla silvestrovská noc. Při vzpomínce na silvestr 2016 v Kolíně nad Rýnem byl nejeden úředník v Německu neklidný. Co ukážou letošní čísla? Hned druhého ledna byly k dispozici údaje, které ukazovaly, že kupříkladu v ulicích Berlína byl relativně klid. Jenže klid panoval jen na první pohled. Druhý pohled s odstupem času ukázal něco jiného.

Silvestr v Berlíně: Mluvilo se o deseti sexuálních útocích. Nyní ale vyplula na povrch nová čísla. Zcela jiná
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace, která byla spojena s pietním aktem za oběti útoku v Petrohradě před ruskou ambasádou v Berlíně

Hned 2. ledna 2018 uveřejnila berlínská policie zprávu, ze které vyplývalo, že o silvestrovské noci došlo v Berlíně celkem k deseti případům sexuálního obtěžování. Strážci zákona však tehdy varovali, že oznámení o sexuálním obtěžování ze silvestrovské noci bude přibývat. Některé ženy najdou teprve časem odvahu oznámit policii, co se jim stalo.  

V únoru se ukázalo, že sexuálních útoků opravdu bylo více. Zjistil to Marcel Luthe, politik liberální FDP, který požádal policii o přesnější informace ze silvestra. Tyto údaje dostal k dispozici také deník Berliner Morgenpost, který je zveřejnil. Ukázalo se, že v Berlíně nedošlo jen k deseti případům sexuálního obtěžování. Šlo o celkem 37 případů.

O silvestru z přelomu let 2016 a 2017 došlo v Berlíně ke 35 případům sexuálního obtěžování. Berlínská policie o silvestrovské noci zaznamenala celkem 3 100 porušení zákona. O rok dříve to bylo 3 082 případů. Ani tady tedy nemůže být berlínská policie spokojená.

Nejbezpečnější oblastí v Berlíně mělo být okolí Braniborské brány. Byl tu stan, do kterého mohly v případě pocitu ohrožení ženy přijít a nahlásit, že jsou sexuálně obtěžovány. Tuto možnost využilo celkem pět žen. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…