Šimon Pánek chce zničit naši demokracii, míní brněnský zastupitel

19.10.2015 19:35

Brněnský zastupitel Viktor Lošťák (BEZPP) se zostra pustil do neziskové organizace Člověk v tísni za to, že údajně chce vydírat politiky, a to kvůli uprchlíkům. Odkazuje přitom na dopis senátora, o němž informoval i server ParlamentníListy.cz.

Šimon Pánek chce zničit naši demokracii, míní brněnský zastupitel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šimon Pánek

Senátor Jozef Regec, nestraník za ČSSD, se pustil do křížku s neziskovou organizací Člověk v tísni. Tato organizace totiž ohlásila, že bude monitorovat výroky politiků k uprchlické krizi, a pokud budou nenávistné, zavádějící či lživé, hodlá na to upozorňovat. To se nelíbí právě senátoru Regecovi, který to považuje za šikanu, neb má za to, že se zodpovídá lidem, kteří ho zvolili. Senátor si také vyhradil právo uveřejnit korespondenci s ředitelem Člověka v tísni Šimonem Pánkem, učinil tak a následně o kauze informoval server ParlamanentníListy.cz.

Lošťák dává na blogu iDnes.cz Regecovi za pravdu. „Toto je flagrantní příklad tunelování demokracie. Není snad lepší, kratší a výstižnější ilustrace neslučitelnosti financování z veřejných zdrojů a politického lobbingu. Každá z těch dvou věcí zvlášť je legitimní, dohromady však vytvářejí jedovatou směs schopnou otrávit demokratický systém a transformovat jej v nesvobodný režim. Problém přeměny tzv. neziskového sektoru v autonomní mocenskou strukturu parazitující na demokratickém systému je tím nejzávažnějším, nejhlubším problémem, jaký současná společnost v této zemi má,“ píše zastupitel.

Celý text najdete zde

Právě na této kauze se podle názoru autora ukazuje propast mezi „neomarxistickými elitami“ a většinou společnosti, která má obavy z přílivu uprchlíků. A lidé jako Šimon Pánek prý dávají najevo, že je názory obyčejných lidí nezajímají. Je proto nejvyšší čas sebrat šiřitelům vyššího dobra peníze, aby nemohli ničit naši demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…