Šíří TOP 09 dezinformace? Podívejte se, jaký inzerát si dnes nechala otisknout

17.10.2017 18:47

Producent a komentátor Jakub Horák, jenž se rozhodl v předvolební kampani pomoct Pirátům, se zlobí na TOP 09. Strana Miroslava Kalouska se prý neštítí takřka ničeho. Šíří prý dokonce fake news o tom, jak mohou dopadnout volby a jakou roli budou v nové sněmovně hrát Piráti. Horák navíc není jediným rozzlobeným. Rozčílila se i politička ODS Alexandra Udženija. Pořádně.

Šíří TOP 09 dezinformace? Podívejte se, jaký inzerát si dnes nechala otisknout
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

TOP 09 si v deníku Metro zadala celostránkový inzerát, v němž pálí takřka na všechny strany. Ránu schytal Václav Klaus mladší z ODS, Piráti a Andrej Babiš se svým hnutím ANO. TOP 09 v čele s Miroslavem Kalouskem voliče upozorňuje, jak by mohlo Česko vypadat po volbách, pokud se o moc podělí tři zmíněné strany. V takové situaci by prý mohl Agrofert přebírat jeden státní podnik za druhým, nebo by mohl být odstraněn pomník Milady Horákové, kterou zavraždili komunisté.

TOP 09 varuje, že by do vedení sněmovny mohl usednout právě Václav Klaus mladší z ODS a mohl by začít rázně prosazovat odchod této země z EU. V minulosti ostatně sám řekl, že bychom zchudli asi jen o třetinu. Svého stranického kolegy se však velmi rázně zastala Alexandra Udženija.

Její slova by si Kalousek zřejmě za rámeček nedal. Kalouskova slova odmítla jako lživá, neboť ODS prý dlouhodobě a jasně říká, že členství Česka v EU nemá alternativu.

„Zatímco ODS chce pracovat na sjednocení všech pravicově smýšlejících, pan Kalousek opět neudržel nervy na uzdě a ze strachu o svůj volební výsledek předvedl, že je bezskrupulózní, všehoschopný manipulátor, který svými kroky dlouhodobě poškozuje a rozkládá celou českou pravici,“ říká první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „Už jen čekám, jak Kalousek po volbách klidně ‚uhne‘ ze svého sloganu ‚neuhneme‘ a zachová se podobně jako v roce 2006, kdy chtěl vytvořit první vládu od roku 1989 tolerovanou komunisty. Apeluji na všechny pravicové voliče, ať volí ODS,“ doplnila v prohlášení. 

Rozezlen byl podle všeho také Jakub Horák, který se rozhodl ve volební kampani pomoct Pirátům. Kalouskova strana tvrdí, že Piráti po volbách vstoupí do koalice s Andrejem Babišem, kterému mezitím prezident Miloš Zeman udělí milost, takže kauza Čapí hnízdo bude smetena ze stolu.

„TOP 09 v závěru kampaně vsadila na fake news. Neuhnou... Před ničím. (Dnešní deník Metro),“ glosoval předvolební inzerát Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…