Šíří lži! Jiří Drahoš připomněl morální selhání profesorky Sykové

01.07.2018 19:40

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš se rozhodl zabojovat o křeslo senátora. Do horní komory Parlamentu se pokusí vstoupit na Praze 4, kde se postaví dosavadní senátorce Evě Sykové. Ta do Senátu původně vstoupila v barvách ČSSD. Teď se spoléhá na podporu ANO. Profesor Drahoš na ní nenechal nit suchou. A toto následovalo...

Šíří lži! Jiří Drahoš připomněl morální selhání profesorky Sykové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Profesor Jiří Drahoš by se rád stal členem Senátu. Na Praze 4 ho podporují TOP 09, STAN a další politické síly. Neúspěšný prezidentský kandidát se tu mimo jiné utká s profesorkou Evou Sykovou, kterou teď podporuje Babišovo hnutí ANO.

Drahoš ve vyjádření pro server Aktuálně,cz připomněl „škraloup“ z minulosti Evy Sykové týkající se výzkumu tzv. kmenových buněk. V roce 2016 vyšlo najevo, že si tým profesorky Sykové nechal platit za léčbu nemoci známé pod zkratkou ALS. Lékaři sáhli k léčbě s pomocí kmenových buněk. Jenže tento typ léčby je podle zákona bezplatný. Drahoš tedy připomněl, že tým Sykové neeticky tahal z lidí peníze.   

„Kdysi jsem paní Sykovou porazil velmi výrazným rozdílem při volbě předsedy Akademie věd. Pak jsem ji po aféře s kmenovými buňkami odvolal z funkce a vzhledem k tomu, že tehdy byla Eva Syková donucena odejít i z tak prestižních institucí, jako je Učená společnost ČR nebo Česká lékařská akademie, ona rezignovala na členství v těchto organizacích před vyloučením, tak jsme předpokládali, že rezignuje i na funkci senátorky, protože ta etická stránka toho jejího pochybení byla naprosto jasná. Proto mě docela překvapuje, že Eva Syková znovu kandiduje a navíc vytáhla do boje proti mně se lživými argumenty, které mě zaskočily od člověka, který má máslo na hlavě,“ nebral si servítky Drahoš.

Ale ani Eva Syková nemlčí. Několikrát nařkla Jiřího Drahoše, že o problémech obyvatel jejího senátního obvodu nic neví a nemohl by tedy pracovat v jejich prospěch.

Drahoš své vyjádření zveřejnil také na sociální síti facebook a lidé ho v diskusi pod příspěvkem vesměs podpořili. Zaznělo např., že kdo nelže, nesmí do ANO. Došlo i na povzdech, že volby dnes vyhrávají ti, kteří lžou. Údajně se stačí podívat na úspěchy Miloše Zemana a Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…