Situace je katastrofální a může být ještě hůř, řekla německá europoslankyně Luboši Palatovi

22.09.2017 8:16

Europoslankyně Beatrix von Storchová, spoluzakladatelka Alternativy pro Německo, (AfD) poskytla krátce před německými volbami rozhovor deníku MF Dnes. Dáma je přesvědčena, že stávající německá kancléřka neříká Němcům pravdu. Europoslankyně je přesvědčena, že situace v Německu je po migrační krizi katastrofální.

Situace je katastrofální a může být ještě hůř, řekla německá europoslankyně Luboši Palatovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Za městečkem už je hranice s Německem

„Situace je katastrofální, ale může být ještě daleko hůř. V severní Africe, Jordánsku a Turecku je podle našich tajných služeb šest milionů šest set tisíc migrantů, kteří jsou připraveni na cestu do Evropy. Určitě nechtějí skončit v Bulharsku nebo v Rumunsku a pravděpodobně ani nikde jinde v Evropě než v Německu a Švédsku. Situace je katastrofální už kvůli těm, kteří tu jsou teď. A proto si lze těžko představit, co by se dělo, kdyby sem přišli tito další migranti,“ varuje v rozhovoru německá europoslankyně.

Většina příchozích jsou podle političky ekonomičtí migranti, kterým by se Německo mělo uzavřít. Jistěže je většina migrantů hodně chudých, ale Evropa podle europoslankyně nemůže spasit svět, nedokáže se postarat o miliardy chudých z celého světa.

„Informace německých tajných služeb říkají, že v tuto chvíli se chce na cestu do EU vydat 6,6 milionu běženců. A až se sem tito lidé dostanou, zavolají další, aby přišli za nimi. Evropští lídři by měli bít na poplach, než bude pozdě,“ zdůrazňuje dáma.

Německá kancléřka Angela Merkelová podle Storchové tuto pravdu skrývá. Nejmocnější žena Německa prý hraje divadlo. Teď se snaží lidem tvrdit, že se migraci podařilo zastavit, ale po volbách bude prý migrace do Německa pokračovat. Budou se tak opakovat případy, že se mezi migranty do Evropy dostanou i teroristé. Anebo lidé, kteří možná nespáchají teroristický útok, ale v německých mešitách se ještě zradikalizují. Storchová o tom nepochybuje.

Ať se fandové Erdogana vrátí do Turecka. A Klaus je bojovník

Politička však okamžitě zdůrazňuje, že AfD chce pomáhat lidem, kteří opravdu potřebují azyl, ale důrazně odmítá ekonomické migranty. Po lidech, kteří přijdou, AfD požaduje, aby se integrovali do společnosti. Pokud se neintegrují, mají odejít. Platí to i o německých Turcích, kteří hlasovali pro ústavní reformy tureckého prezidenta Recepa Erdogana. Když si jim tyhle reformy tolik líbí, ať se vrátí do Turecka.

„Když se někde v Evropě stane teroristický útok, tak to s těmito německými Turky nic neudělá. Ale když je zavolá Erdogan, tak jich jsou najednou tisíce v ulicích,“ říká dál politička.  

Nakonec se vyjádřila kriticky k Evropské unii a euru. Má za to, že Němci platí dluhy za všechny ostatní, což se jí zdá nepřijatelné. Oceňuje proto druhého českého prezidenta Václava Klause, kterého vnímá jako odvážného bojovníka, který se i o euru nebojí říkat pravdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…