Skandál! Unikla tajná policejní zpráva s šokující informací o silvestrovském znásilňování žen v německém Kolíně

30.12.2016 18:42

Kolín nad Rýnem má na triku další problém. Souvisí se sexuálními útoky z loňského silvestra. Už loni chtěl Kolín předejít podobným skandálům, takže najali uprchlíky, aby dohlíželi na některá exponovaná místa. Podle serveru britského deníku Daily Mail, který se odvolal i na německý bulvární deník Bild, pojali někteří běženci svou úlohu velmi zvláštně. Opili se nebo zmizeli.

Skandál! Unikla tajná policejní zpráva s šokující informací o silvestrovském znásilňování žen v německém Kolíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kolínský dóm v noci

Na silvestra loňského roku to v Německu pořádně vřelo. V poslední den roku došlo jen v tomto městě k 600 sexuálním útokům, které byly nahlášeny. Podle tajné policejní zprávy, ze které server deníku citoval, byli v loňském roce najati na ostrahu uprchlíci. Mnozí z nich však vzali plat a zmizeli. Někteří ho využili k tomu, že se pořádně opili, takže jako ostraha posléze za mnoho nestáli. Podle utajené zprávy, která nakonec vyplula na povrch, uprchlíci mnohdy neprošli ani patřičným školením.

Celý článek v angličtině najdete zde

Důsledky tohoto jednání se projevily v okamžiku, kdy se především uprchlíci ze severní Afriky rozhodli obtěžovat a okrást několik stovek žen. V okolí kolínského nádraží se tehdy situace vymkla z rukou. O tom, že budou na ostrahu ve městě najati uprchlíci, mělo být rozhodnuto už 7. září 2015. Podmínkou bylo zvládnutí německého jazyka na základní úrovni. Běženci si s sebou měli vzít i teplé oblečení. Jako první o tom informoval německý bulvární deník Bild. Vedle migrantů z Afriky měli na pořádek v Kolíně dbát také Syřané a Afghánci. O bezpečnost se měli starat v přepočtu za 135 korun za hodinu. Někteří vydrželi na svých místech hodinu či dvě a pak utekli. Někteří sice hlídali přidělené posty, ale opili se tak, že nebyli k ničemu.

Letos chce Kolín nad Rýnem celou situaci vyřešit jinak. Do ulic pošle na 1500 uniformovaných policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…