Škodovka omezuje výrobu, možná úplně na nulu. Do konce roku

07.10.2021 18:58

Automobilka Škoda Auto od 18. října výrazně omezí, případně zcela zastaví výrobu automobilů, výhledově do konce roku. Důvodem je nedostatek čipů. Píše to server Echo24.cz.

Škodovka omezuje výrobu, možná úplně na nulu. Do konce roku
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Ve všech třech svých českých závodech výrazně omezí či zcela zastaví výrobu automobilka Škoda Auto. Chybějí jí totiž čipy, které se používají v palubní elektronice. Podle vedoucího komunikace podniku Tomáše Kotery se firma zaměří na dokončení velkého množství rozpracovaných vozů.

Linky už v minulosti kvůli chybějícím čipům stály. Naposledy v týdnu od 27. září. Za nedostatek polovodičů podle Škody může snížení produkce výrobců v Asii – kvůli koronavirové pandemii. „Následky tvrdě zasáhly celý automobilový průmysl, některé konkurenční značky své závody již kompletně uzavřely do konce roku 2021. Této globální krizi se nedokáže vyhnout ani společnost Škoda Auto,“ sdělil Kotera.

Provoz naopak zatím zachovává automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Mluvčí závodu Petr Michnik přiznává, že problémy registrují, ale bojují. Zatím však bylo upuštěno jen z původně plánovaných přesčasových sobotních směn.

Stejně tak prozatím zachovává výrobu kolínská Toyota – ale s omezením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…