Sledujeme pokus o převrat jako na Slovensku, varoval Okamura ve sněmovně. Hyenismus lůzy překročil všechny standardy, demokracie je ve smrtelném ohrožení

23.11.2018 10:43

S kritikou vlády přišel k řečnickému pultíku lídr SPD Tomio Okamura. Jeho hnutí nebude hlasovat pro pokračování současného kabinetu.

Sledujeme pokus o převrat jako na Slovensku, varoval Okamura ve sněmovně. Hyenismus lůzy překročil všechny standardy, demokracie je ve smrtelném ohrožení
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

"Naši důvěru si tato vláda nezískala. Je nutné vyměnit ČSSD a nahradit ji programem SPD. Současná vláda je schizofrenní slepenec," řekl Okamura s tím, že tato vláda vznikla pod tlakem mainstreamových médií. 

Následně hovořil o přijetí Istanbulské úmluvy, které je pro poslance SPD naprosto nepřijatelné. "Velké problémy jsou také v oblasti dopravní infrastruktury. Podívejme se na kvalitu některých silnic," sdělil Okamura.

Velkým problémem je podle nej strana ČSSD. "Velká část současného vedení strany je zasažena neomarxistickou ideologií. ČSSD se sice po volebním propadu snažila upozadit strůjce své katastrofy, Bohuslava Sobotku. Ale čas ukázal, že ve vedení je těch Sobotků daleko více," podotkl Okamura. 

"Pokud této vládě nevěří ani koaliční poslanci a ministři, tak je to bezesporu signál, že takto složená vláda si důvěru ani nezaslouží, ale ani o ni nestojí," sdělil Okamura. 

Hnutí SPD je podle něj konstruktivní a pozitivní silou. Proto zároveň s kritikou současné vlády nabízíme reálnou vládní alternativu bez ČSSD. A to je vytvoření vlády odborníků vítězného hnutí ANO, která se písemně zaváže k programu SPD," dodal Okamura. "Platí, že nechceme být součástí vlády, kde je trestně obviněný premiér," zmínil Okamura, jenž současné hlasování považuja ze pokus o převrat.

Jenže na druhou stranu prý sledujeme „pokus globalistických sil o převrat“, který je srovnatelný s tím, co se odehrálo na jaře na Slovensku. "Hyenismus, s jakým jsou média ochotni fanatizovat davy na ulici, opustil jakékoliv standarady," podotkl.

Lidi, kteří vyhodili květiny z pietního místa 17. listopadu, nazval lůzou. Je prý neuvěřitelné, že těmto projevům lůzy tleská i část politické reprezentace. "Doba je vážná a demokracie je ve smrtelném ohrožení," sdělil závěrem Okamura. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…