Šlégr o Dobešovi: Školství nezvládal, ale pro sport byl dobrým ministrem

25.03.2012 7:54

Poslanec a místopředseda strany Národní socialisté-Levice 21. století Jiří Šlégr zhodnotil v sobotním pořadu Pressklub ministra školství Josefa Dobeše. Kriticky za jeho výsledky v oblatsi školství, pozitivně naopak za přístup ke sportu.

Šlégr o Dobešovi: Školství nezvládal, ale pro sport byl dobrým ministrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Jiří Šlégr založil společně s Jiřím Paroubkem novou stranu NS-LEV21, která se orientuje na středolevé voliče. Původně měla strana jen 400 členů, toto číslo už prý ale vzrostlo. V předvolebních průzkumech preferencí se strana zatím samostatně neobjevuje, podle Šlégra by ale volební preference měly být počátkem dubna či května zruba dvě procenta. Stranu čekají první klíčové volby, a to na podzim v krajích, přičemž nejsilnější základna se nachází v Karlovarském kraji.

Ohledně úterního hlasování o nedůvěře vládě se vyjádřil, že šlo o unáhlené rozhodnutí opozice a mělo se počkat, když po dvou dnech prý podal Josef Dobeš sám demisy. Tuhle další rezignaci, v pořadí již dvanáctou, považuje Šlégr za známku nedobrého vládnutí. Podle něj by vláda měla odejít.

Oblast školství prý Dobeš nezvládal, pro sport vykonal mnoho

A zda byl Josef Dobeš podle něho dobrým ministrem školství? Na tuto otázka Šlégr odpověděl, že záleží na úhlu pohledu. V oblasti školství patrně nebyl dobrým ministrem, o čemž prý svědčí protesty a stížnosti studentů a profesorů. Naopak v oblasti sportu si Šlégr váží Dobeše jako kolegy, který se postavil za návrh na zdanění loterií, podle něhož by šly asi dvě miliardy do sportu.

Bývalý špičkový hokejista vyzdvihl důležitost sportu především pro mládež, pro kterou jsou podle jeho slov sportovní aktivitiy prospěšné pro zdraví, prevenci kriminality a obezity.

Adrenalinem ve Šlégrovo životě je pak spíše sport, než politika. Není tajemství, že se poslanec rozvádí, což neuniklo bulváru. On ale v pořadu nechtěl komentovat svůj osobní život, a to prý především kvůli své dceři.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: afk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …