Slonková odhalila další jména z Faltýnkovy schůzky na Vyšehradě. Jeho oblíbený advokát ale účast popřel

06.11.2020 12:43

Novinářka Sabina Slonková se rozhodla věnovat pozornost schůzce předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, exministra zdravotnictví Romana Prymuly a několika dalších lidí ve známé vyšehradské restauraci Rio´s. Přidala informace o muži, který se prý pro mnohé překvapivě za Prymulových časů začal objevovat na ministerstvu zdravotnictví.

Slonková odhalila další jména z Faltýnkovy schůzky na Vyšehradě. Jeho oblíbený advokát ale účast popřel
Foto: Hns
Popisek: Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek, ilustrační koláž

Sabina Slonková v textu na serveru Neovlivní,cz vypočítala účastníky schůzky Romana Prymuly a Jaroslava Faltýnka v dnes již dobře známé pražské restauraci Rio´s na Vyšehradě. Vyzdvihla především galeristu Jana Třeštíka, který se začal pohybovat také v oblasti zdravotnictví.

O Třeštíkovi informoval také server Seznam zprávy. Slonková však informace o vyšehradské schůzce rozváděla trochu odlišným způsobem.

„Poté, co se Roman Prymula stal náměstkem na ministerstvu zdravotnictví, začal se tam podle svědků pro mnohé překvapivě objevovat i Třeštík. Zná se ale podle informací Neovlivní.cz i s Faltýnkem. Mimo jiné mu ve své galerii Hauch Gallery před dvěma lety organizoval aukci jeho obrazů,“ napsala.

Klíčovou roli měl ale na scůzce sehrát syn fotbalového funkcionáře Jan Gottvald.

„Gottvald a ta jeho parta seděli už od pozdního odpoledne v restauraci Rio’s, kde jedli a popíjeli. A také obvolávali vlivné známé, aby za nimi dorazili,” popsal byznysmen, který má o schůzce detailní informace.

Na schůzce měl být údajně i přerovský advokát Květoslav Hlína, ale ten podle informací serveru Seznam zprávy svou účast na akci popřel. V minulosti pracoval pro Agrofert, měl být velmi blízký právě Jaroslavu Faltýnkovi, který v Babišově holdingu působil, a za časů primátorování Adriany Krnáčové přesunul své aktivity do hlavního města. Byl spojován i s problematickými zakázkami na ministerstvu dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…