Slonková, visí mi miliarda korun, udělej s tím něco. Poslanec SPD se hurónsky vysmál objevům investigativních hvězd

21.03.2018 19:51

Investigativní žurnalisté Seznam.cz Sabina Slonková a Jiří Kubík se v uplynulých dnech zaměřili na předsedu hnutí SPD Tomia Okamuru a způsob, jakým hospodaří s veřejnými prostředky, které jeho sněmovní hnutí dostává. Zároveň se pustili do poslance SPD Lubomíra Volného, kterého obvinili za to, že se na SPD pakuje v milionech, ten se jim ale pořádně vysmál.

Slonková, visí mi miliarda korun, udělej s tím něco. Poslanec SPD se hurónsky vysmál objevům investigativních hvězd
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Sabina Slonková

Novináři uvedli, že klíčovým důkazem proti Okamurovi byl „od lidí z okolí SPD získaný protokol“, kde prý bývalý tajemník hnutí v Novém Jičíně policistům popisoval, jak to v hnutí chodí. Hovořil prý i o netransparentním účtu, ke kterému měl dispozici poslanec za stranu Svoboda a přímá demokracie Lubomír Volný.

Kubík a Slonková se proto následně snažili telefonicky spojit s lidmi, jež by mohli tvrzení bývalého tajemníka potvrdit. Jako první se dovolali jisté paní Zemanové, která sdělila, že Volného účet byl spojen se stranickým e-shopem, ve kterém si členové museli povinně nakupovat placky, šály a další reklamní vybavení. Dokonce předala novinářům i informaci, že když se poslance Volného zeptala, kdy SPD prosadí zrušení koncesionářských poplatků pro důchodce, které měla v programu, odpověděl jí: „To jsme tam dali jen tak, s tím se nic dělat nebude.“

Poté také Kubík ze zmiňovaného protokolu vyčetl, že uvedený účetní si musel každé dva měsíce nakoupit ve stranickém e-shopu reklamní předměty za tři tisíce korun, ty pak rozprodat a peníze v hotovosti odevzdat Lubomíru Volnému. Slonková následně začala částky násobit třemi tisíci členů. Oba se shodli na tom, že je to doslova „zlatá žíla“.

Více ZDE.

A jak na tato nařčení reagoval sám poslanec Lubomír Volný? Jednoznačně výsměchem. „Prosím VŠECHNY členy SPD, kteří mi dluží 3 000 Kč za každé dva měsíce v SPD, aby mi poslali peníze,“ napsal ironicky na svém twitterovém účtu. „Někde mi na TAJNÉM ÚČTU visí zhruba MILIARDA KORUN,“ pokračoval a připojil několik smějících se smajlíků. „Slonková, UDĚLEJ S TÍM NĚCO,“ napsal v samém závěru.

 

 

Ohledně financování Úsvitu navíc Kubík ve svém pořadu Výzva konfrontoval přímo Okamuru. Ten mu dal výklad, že pučisté z Úsvitu na něj vymysleli kauzu, kvůli které byl dokonale prošetřen policií, která zjistila, že vše je v pořádku. „Já jsem se neobohatil ani o halíř,“ ujišťoval.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…