Slonkovou s Kubíkem to doběhlo. „Mladej je cáklej.“ Kauza Babiš mladší dostala zvrat

19.02.2021 13:39

Marketinkový expert Jakub Horák, který v roce 2017 dopomohl Pirátům do Sněmovny, napsal pár slov ke kauze Andreje Babiše mladšího, premiérova syna. „Potvrdilo se, co jsem říkal od začátku - nešlo o žádný únos, mladej je prostě cáklej,“ poznamenal.

Slonkovou s Kubíkem to doběhlo. „Mladej je cáklej.“ Kauza Babiš mladší dostala zvrat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Publicista, spisovatel a marketér Jakub Horák

Syn předsedy vlády Andrej Babiš mladší by si podle svých vlastních slov přál, aby se uzavřela kapitola, která se týkala jeho údajného únosu na ukrajinský poloostrov Krym obsazený ruskou stranou. Za žádných okolností nechce jít proti svému otci a jakkoli mu uškodit.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Podle Českého rozhlasu došla policie k závěru, že se Andrej Babiš mladší neocitl na Krymu proti své vůli a věc uzavřela.

„Jeho oznámení, které učinil prostřednictvím e-mailových zpráv, není věrohodné,“ shrnuli kriminalisté v protokolu, kterým případ z roku 2018 odložili.

Vycházeli přitom i z výpovědi Beaty Babišové, matky Babiše mladšího.

„Podle toho, co si pamatuje, obvinil svého otce a svého kouče, že za tento postup nesou odpovědnost. (…) si tuto historku vymyslel, aby se z toho dostal a za každou cenu se vyhnul (…). Na dotaz, zda (…) věří tvrzení o únosu, uvádí, že ani na sekundu této historce nevěřila,“ vypověděla policistům Beata Babišová.

Na Krym vzal Babiše mladšího jeho ošetřovatel Petr Protopopov. Premiérův syn se tam seznámil s ukrajinskou dívkou. A právě kvůli ní se prý také na Krym později vracel. V roce 2018 ale tvrdil, že byl na Krym unesen, aby nevypovídal v kauze Čapí hnízdo, kde byl jedním ze spoluobviněných.

Na kauzu odjezdu Andreje Babiše mladšího upozornili novináři Sabina Slonková a Jiří Kubík.

V roce 2015 našla policie Babiše mladšího na dálnici D1, prý strážcům zákona tvrdil, že je Barack Obama, tehdejší prezident USA. Proto se také ocitl v péči lékařů. Podle premiéra Babiše šlo o projevy schizofrenie.

„Vyšetřování uzavřeno. Potvrdilo se, co jsem říkal od začátku - nešlo o žádný únos, mladej je prostě cáklej a navíc se tam zamiloval. Řadu lidí to nepotěší. Nicméně ani v tvrdém politickém boji bychom neměli přestávat hledat pravdu, protože pokud tak nebudeme dělat, klesneme na úroveň těch, se kterými bojujeme,“ poznamenal k tomu Horák na sociální síti Facebook.

Marketér Jakub Horák se vyjádřil ke kauze Andreje Babiše mladšího

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…