Slovenská policie se zabývá více verzemi vraždy novináře, obviněna už je jedna osoba

28.02.2018 21:29

I když slovenský policejní prezident Tibor Gašpar uvedl, že policie vyšetřuje především tu nejpravděpodobnější variantu vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně a že čin souvisí s některými občany státní italské příslušnosti, kteří žijí a podnikají na Slovensku, slovenská policie se prý nemůže soustředit jen na jednu verzi vyšetřování této vraždy.

Slovenská policie se zabývá více verzemi vraždy novináře, obviněna už je jedna osoba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Ze začátku policie už uváděla, že Kuciak a jeho přítelkyně byli zastřeleni kvůli novinářově investigativní práci. Kuciak se totiž naposledy zabýval informacemi upozorňujícími na působení italské mafie na Slovensku a na její vazby na slovenské politiky. Jakékoli podrobnosti o vyšetřování vraždy novináře a jeho snoubenky dnes Gašpar médiím sdělit odmítl, prozradil jen, že oba lidé byli zastřeleni stejnou zbraní.

Nyní také policie prověřuje okolnosti údajné schůzky dvou osob podezřelých z drogových deliktů. Policie se zabývá i zjištěním, že minulý pátek se dvě osoby domlouvaly, že vezmou zbraně a půjdou do Veľké Mače. „Policisté již podnikli několik domovních prohlídek, zajistili zbraně, náboje a pervitin,“ řekl Gašpar a dodal, že policie již zadržela jednu osobu, pro kterou navrhuje vazbu. Okruh obviněných však bude zřejmě mnohem širší.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…