Slovenskem otřásá brutální útok. Slovák ukopal cizince k smrti

03.06.2018 15:50

Otřesný útok na cizince v centru Bratislavy vyvolal vlnu pobouření. Šestatřicetiletý Filipínec byl na ulici ukopán k smrti, když bránil dvě ženy před útočníkem, který je prý obtěžoval. Muž utrpěným zraněním podlehl. Útočník byl podle serveru Novinky.cz obviněn, hrozí mu sedm až dvanáct let vězení.

Slovenskem otřásá brutální útok. Slovák ukopal cizince k smrti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

K brutálnímu útoku došlo v sobotu minulý týden. Útočník, osmadvacetiletý Juraj H. z Dunajské Stredy kopal Filipínce do hlavy, i když už napadený ležel na zemi. Ve čtvrtek Filipínec Henry John Serafica Acorda svým zraněním po několika dnech v kómatu podlehl. Členové jeho rodiny, kteří za ním letěli, ho živého už nespatřili.

  • Celá zpráva zde

Vlnu pobouření na Slovensku vyvolal postup úřadů. Policie podezřelého z útoku nejprve zadržela, z vazby byl ale následně propuštěn. Okresní prokurátor neviděl důvod, aby zůstal ve vazbě. Podle něj nic nenasvědčovalo tomu, aby obviněný na svobodě pokračoval ve stejné trestné činnosti. V pátek 1. června byl opětovně zadržen a obviněn ze zabití. Hrozí mu podle serveru Novinky.cz sedm až dvanáct let vězení. „Nelze tolerovat, že vrazi smějí svobodně chodit po našich ulicích. To jsou velmi špatné signály pro naši společnost. S vrahem nemůžeme mít slitování a spravedlnost musí zasáhnout okamžitě,“ reagoval podle Novinek.cz na případ premiér Peter Pellegrini.

Henry pracoval v IT firmě v Bratislavě několik let. Slováci si na Henryho vzpomněli při tiché vzpomínce na místě činu, příští týden vzpomínkové akty budou pokračovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…