Slovenský tisk: V pozadí české vládní krize je brilantní taktik Klaus

11.09.2012 10:30

Vypadalo to tak, že vládu s historicky nejsilnějším mandátem položí nejmenší vládní strana Věci veřejné. Ty jsou už mimo koalici a zbytek, který po nich v české vládě zůstal, problémy dělat nebude. I tak je ale reálné, že Česko může zanedlouho o pravicovou vládu Petra Nečase přijít. Mohou ji potopit vlastní poslanci premiéra z ODS s nejsilnějším hráčem v pozadí Václav Klaus, píše slovenský list Sme.

Slovenský tisk: V pozadí české vládní krize je brilantní taktik Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Rebelové. Je jich jen šest, ale nesilnějšího hráče v pozadí, tak jako už mnohokrát v minulosti, vidět není - je jím prezident Václav Klaus, napsal dnes slovenský list Sme.

Nečas to ví. "Premiéra z ODS vždy potopili vlastní členové, nikdy to nebyli koaliční partneři," řekl. Pokaždé se s tím spojovalo jméno Václava Klause. Poprvé v roce 1997 byl obětí rebelie on sám, druhou už měl řídit.

 V roce 2009 padla uprostřed českého předsednictví EU vláda Mirka Topolánka. V případě Nečase mají rebelové více motivů. Vyšetřování předražené zakázky ve zdravotní pojišťovně, ve které sedí tří rebelové, msta dalších, které Nečas odstavil od moci, jakož i změna poměrů v pravicové straně, nemluvě o kmotrech v pozadí a jejich odstřihnutých zakázkách.

Brilantní taktik Klaus

Neplatí, že za vším v Česku je třeba hledat Klause, ale pokud někdo dokáže využít události ve svůj prospěch, je to určitě brilantní taktik Klaus. Ten podporoval odvolaného exministra a faktického šéfa Věcí veřejných Víta Bártu a odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho a protestuje proti zvyšování DPH, jak je prosazuje premiér Nečas.

Hned jak se prezident Klaus rozhodne, co chce přesně dělat v politickém důchodu, rozhodne se i o tom, jak rychle do politického důchodu pošle premiéra Nečase. Ten v jeho plánech určitě není.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…