Slovenský tisk: Zeman chce premiéra Babiše za každou cenu

07.06.2018 11:10

Český prezident Miloš Zeman se rozhodl, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš bude v čele české vlády, a nedá si pokoj, dokud se tak nestane. Již nevadí podpora komunistů nové vládě, kterou Zeman vylučoval, když sám vedl ČSSD, napsal slovenský list Pravda ke jmenování Babiše premiérem. Také deník Sme uvedl, že podmínky diktuje prezident. Zprávu převzala ČTK.

Slovenský tisk: Zeman chce premiéra Babiše za každou cenu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

„Zeman hodlá po sobě zanechat jako dědictví politickou scénu, na které nezůstal kámen na kameni. Tento plán, zdá se, má lepší vyhlídky na úspěch než Babišovy barvité přísliby efektivního, manažersky řízeného, ale přitom sociálního státu. Jediné, co zatím ANO dokázalo, byla ‚očista‘ státní správy od lidí, kteří mu nebyli po chuti,“ uvedl list. Dodal, že Zeman nepotřebuje od Babiše výsledky, protože Babiš sám je pro hlavu státu výsledkem.

Podle Pravdy na spolupráci s ANO nakonec přistoupili ti, kteří mají největší důvod obávat se nových voleb. „Přesně jak očekával prezident Miloš Zeman, který vytrvale, zas a znovu, posílal předsedu ANO do ringu, aby dosáhl svého. Babiš, kterého prezident opět jmenoval předsedou vlády, bude zřejmě vládnout spolu se zmírající ČSSD a s podporou komunistů, kteří ve volbách propadli téměř stejně jako sociální demokraté,“ napsal deník.

List Sme zas připomněl, že Zeman jmenoval Babiše premiérem ještě před skončením vnitrostranického referenda ČSSD o vstupu do vlády. „Zatímco sociální demokraté rozhodují, zda mají jít s Babišem do vlády, prezident jim vzkázal, že oni o premiérovi nerozhodují,“ uvedl list. Dodal, že výsledky vnitrostranického referenda lze odhadovat jen stěží, protože strana je v otázce účasti ve vládě rozdělena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…