Sluníčkářská klima-hysterka Greta a stavění politiků ke zdi. Okamura se neudržel

16.12.2019 20:45

Švédská aktivistka Greta Thunbergová se zlobila na politiky, že protahovali konferenci o ochraně klimatu. Šestnáctiletá Greta Thunbergová dala najevo, že by v zájmu záchrany planety politiky nejraději „postavila ke zdi“. Později se za výrok omlouvala a navíc tvrdila, že šlo o nepřesný překlad, ale předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura přesto na Thunbergové nenechal nit suchou.

Sluníčkářská klima-hysterka Greta a stavění politiků ke zdi. Okamura se neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Světoví vůdci se snaží vyhnout odpovědnosti, a my jim v tom musíme zabránit. Postavíme je ke zdi a pak budou muset ochránit naši budoucnost,“ uvedla mladá ekologická aktivistka.

Na sociální síti Twitter poté vysvětlovala, že v její rodné švédštině takto lidé říkají, že chtějí zákonodárce pohnat k zodpovědnosti, nikoli je usmrtit. Ale pokud se někoho svým vyjádřením dotkla, tak se omluvila.

Greta Thunbergová se omlouvá

Politici se nakonec ve španělském hlavním městě dohodli jen na tom, že se prozatím nedohodnou a musejí v jednáních pokračovat příští rok.

I přes omluvy se do Grety Thunbergové zhurta pustil Tomio Okamura.

„Sluníčkářská klima-hysterická aktivistka Greta Thunbergová hovořila o tom, že by se kvůli ochraně klimatu světoví státníci měli postavit ke zdi. Později se omluvila s tím, že to tak nemyslela a že si prý popletla význam v angličtině. To se mi ulevilo. :-) Jen se bojím, aby si příště nepopletla jiné slovní spojení a nezačala hovořit o ‚konečném řešení klimatické otázky‘… Obávám se, že to směřuje k budování klima-fašistické diktatury. Musíme se vzepřít klima-šílenství, nebo nám zakážou jíst maso, jezdit autem, létat na dovolenou, normálně si zatopit, dovážet exotické ovoce a zavedou tady jeden velký zelený gulag...,“ napsal Okamura.

Snaha o dosažení klimatické neutrality podle Okamury zahubí českou ekonomiku. Už teď se podle předsedy SPD počítá s tím, že to může státní pokladnu přijít na stovky miliard rok co rok po dobu celých dvaceti let. Předseda SPD se tu odvolával na odhady vlády.

Teplo prý bylo už za časů Karla IV., jen tehdy nepanovalo „klimatické šílenství“, kterému se Okamura chce vzepřít.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Okamura o klimatu

Tepal také poslance Pirátů za to, že chtějí zřídit sněmovní komisi, která by měla prověřit vliv zahraničních mocností na českou domácí politiku. Podle předsedy SPD nejde o nic menšího než je hon na čarodějnice.

„Připomíná to hon na čarodějnice, boj proti ‚židovskému spiknutí‘ a nový mccarthismus s hledáním nepřátelských špionů. Všechny tyto věci hnutí SPD odmítá a prosazuje obranu demokracie, suverenity, svobody slova a volné diskuse o naší vnitřní i zahraniční politice v naší zemi,“ konstatoval šéf SPD.


Trval také na tom, že je třeba udržovat dobré vztahy se všemi mocnostmi, Rusko a Čínu nevyjímaje.

Okamura o Pirátech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…