Šmejd, idiot, u prdele! Mirek Topolánek diskutoval o Babišovi

06.12.2018 8:27

Vláda bude moci používat peníze z Fondu privatizace. Komu se to nelíbí? Mirku Topolánkovi, bývalému premiérovi za ODS. Na Twitteru se nepřímo opřel o Babiše a jeho vládu. Napsal, že rozfrcat úspory může jen idiot nebo šmejd, a to nebyl konec Topolánkových vulgarit. A v komentářích to hned chytil za Klause, důchody a privatizaci.

Šmejd, idiot, u prdele! Mirek Topolánek diskutoval o Babišovi
Foto: Facebook
Popisek: Mirek Topolánek na vánočním videu

Topolánek si všiml článku Aktuálně.cz, který informuje, že Sněmovna přehlasovala veto Senátu u novely o zrušení Fondu národního majetku.

Anketa

Jste hrdí na Armádu České republiky?

12%
78%
hlasovalo: 10002 lidí

Ve fondu bylo na začátku roku podle Aktuálně necelých 22 miliard korun. Fond privatizace fakticky tvoří zvláštní účty, na kterých jsou peníze převedené v roce 2006 ze zrušeného Fondu národního majetku na Ministerstvo financí. Zároveň na účty plynou peníze z privatizace a dividendy hlavně od společností ČEZ nebo Českého aeroholdingu. U opozice existuje obava, že tento fond použije Babiš na další opatření ve stylu zlevňování jízdného nebo navýšení důchodů.

„Rozfrcat úspory, když se neopakovatelně (navzdory vládě) daří, může jen idiot. Nebo šmejd, který umí jen uplácet z eráru a tahle země je mu na jedno použití a následně zcela u prdele,“ nebral si o rozhodnutí servítky Topolánek.

 

Přizvukoval mu Petr Fory, který k tomu dodal: „A já jsem přemýšlel, koho soudruh prezident myslel, když mluvil o ekonomických zmrdech. Tak teď už to vím.“

 

Ale byly zde i námitky. „Jaké úspory? Vždyť to jsou dividendy z podnikání státu, proč by neměly být příjmem rozpočtu jako každé jiné příjmy státu?“ ptal se diskutující pod přezdívkou Hotovson. „Každá rodina má úspory na mimořádná vydání, na dobu krize, nemoci, úmrtí. Budeš první, až v krizi za 2 roky přijdeš o flek, kdo bude křičet, ať se stát o tebe postará. Kdyby blbost kvetla, tak jsi samé poupě,“ pustil se do něj bývalý premiér.

 

Hotovson se pak ještě ptal: „Radši nám, Mirku, řekni, kde jsou ty stovky miliard z privatizace? Kam jste je zašantročili?“ Na to mu Topolánek odpověděl, že přišel v roce 2006, kdy už bylo „doprivatizováno, přerozděleno a ukradeno“, a dotaz označil za ubohý útok, blbost nebo chabou paměť.

 

Anketa

Jak jste spokojeni s vládnutím koaliční vlády hnutí ANO a ČSSD?

hlasovalo: 16691 lidí

„Milan“ se Topolánka ptal na rozpočet hlavního města Prahy. „Rozdíl příjmů a výdajů ve výši 18,4 miliardy korun je pokrytý úsporou hospodaření hlavního města z minulých let,“ píše. „Hlavním motivací současného vedení Prahy je žrát, neřešit nic kontroverzního a hlavně být ‚transparentní‘. Pokud jsou u schodkového rozpočtu investice více jak 2x nižší než v době Pálerma, tak to znamená, že doby Pálerma byly doby zlaté. Načo Pražákům taký ókruh, Kefalín?“ obul se do magistrátu Topolánek.

 

„Byli, žvanili a utráceli dva Mirkové, teď MORALIZUJÍ s velmi krátkou pamětí. Můžete hádat, kteří fiškulové to byli,“ píše Topolánkovi diskutující „bean beetle“ a Topolánek mu na to říká: „Víte o tom úplné hovno,“ a zmiňuje své vlastní zásluhy: „Tak nějak jste si nevšiml, a je to i naše zásluha, že země prošla relativně bez šrámů největší krizí od II. světové války. My jsme tedy určitě neutráceli. Opravdu si mne s Grossem, Špidlou, Paroubkem... a Babišem pletete. Nebo je to zlý úmysl?“ ptá se bývalý premiér.

 

Vladimír Tupáček také otáčí Topolánkova slova na něho: „Říká šmejd, co rozfrcal desítky miliard rezerv na snížení deficitu SR v letech 2008 a 2009.“ Topolánek, neznámo, zda schválně, či ne, považoval Tupáčkovu zkratku SR za Slovenskou republiku místo státního rozpočtu a píše: „My jsme Slovákům fakt takhle pomohli? No to mi uteklo. Dík za upozornění. Mám to v Pamětech uvodit i Vaším jménem? Bude to hodnověrnější.“ Martin Stloukal k tomu dodal, že jedině Klaus a Nečas snižovali počty státních úředníků a zbytek, včetně Topolánka, se choval jako sloni v porcelánu a kupoval voliče.

 

Pavel Bárta Topolánkovi zase připomínal zakladatele ODS. „A co říkáte na účet, který rozfrcal váš spolustraník Václav Klaus?“ zeptal se bývalého premiéra. „No ono těch rozfrcaných účtů bylo víc. Například ten s více než 50 mld na důchody. Ale když má někdo pamět omezenou časovým limitem...“ dodal „váleček“. „Paměť je spíše Váš problém. Nebo platí goebbelsovské: 100x opakovaná lež se stává pravdou? Ne, pane, neplatí. Je to pořád sprostá lež. Dáte si koblihu?“ neodpověděl na otázku Topolánek. „To jako že není pravda, jak Klaus ‚použil‘ účet?“ chtěl odpověď Bárta a Topolánek znovu mlžil: „A Masaryk střílel do dělníků, že?“

Bárta však nechtěl nechat celou věc usnout a ptal se Topolánka dál. „Jak souvisí něco, co údajně udělal Klaus, s tím, že podporujete estébáka, bolševika, zloděje a korupčníka, a co s tím mám společného já? Já koblihy nerozdávám a žádnou vám ani neslíbím. Bojujte si za svého rytíře až do vlastního vykrvácení, ale mě z toho laskavě vynechte,“ napsal Bártovi Topolánek, neboť Bárta je podle profilu příznivec Babiše. „No, pane bývalý premiére, teď jste se důkladně odkopal. Vy můžete napadat použití účtu Babišovou vládou, ale použití jiného účtu Klausem je něco jiného? No, popravdě, nepřekvapil jste mě. Myslíte si, že lidé rychle zapomínají,“ nechal si poslední slovo Bárta.

Bývalý premiér si všiml i dalšího článku z Info.cz, tentokrát o ministryni pro místní rozvoj Dostálové. Ještě jako náměstkyně měla u agentury CzechTourism rozhodovat o výdajích ve prospěch „vyvolených osob“, přičemž podezřelé jsou prý smlouvy za 38 milionů korun. Dostálová podle Info.cz vinu odmítá. A Topolánek to komentuje: „A jéje. No, nebudeme sentimentálně vzpomínat, kdo všechno kdy za pouhý náznak čehosi odstoupil za dob Pálerma, počkáme na postup dle nových pořádků, tedy, co napíšou zítřejší Lidovky.“ Pro zajímavost, zmíněné Lidové noviny otiskly krátkou jednoodstavcovou zprávu na stranu 3.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…