Smíšená rasa Evropanů, Afričanů a Asiatů podle Kalergiho plánu? Je tu nečekané sdělení o otci EU

30.10.2018 14:02

Kalergiho plán a jak to s ním doopravdy je. Richard Mikuláš hrabě Coudenhove-Kalergi byl rakouský šlechtic s československým občanstvím, spisovatel, politik a také zakladatel Panevropské unie, jejíž myšlenka se velmi podobá Evropské unii. Některé servery také tvrdí, že podle jeho plánů mělo dojít míšením k vytvoření „nové rasy Evropanů“. Multikulturní centrum Praha se zřejmě v rámci výročí založení první republiky snaží vyvést lidi z jejich přesvědčení o tomto šlechtici.

Smíšená rasa Evropanů, Afričanů a Asiatů podle Kalergiho plánu? Je tu nečekané sdělení o otci EU
Foto: Vít Hassan
Popisek: Akce válečného veterána Martina Zapletala před Pražským hradem.

 

Anketa

Udělil Miloš Zeman letos státní vyznamenání správným osobnostem?

92%
8%
hlasovalo: 8666 lidí
Kdo si vyhledá spojení slov Kalergiho plán v internetovém vyhledavači, pravděpodobně uvidí nadpisy jako „Kalergiho plán: legální genocida evropských...“ nebo „Kalergiho plán má vymýtit Evropany?“ a „Kalergiho plán: Genocida bílé rasy je nenápadná, dlouhá a účinná“. Svého času o tomto tématu psal i europoslanec Tomáš Zdechovský. Někteří tvrdí, že činitelé v Evropské unii podle tohoto plánu postupují a přijímání migrantů z Afriky a Asie je toho důkazem.

Multikulturní centrum Praha (MKC) se rozhodlo uvést tuto osobnost na pravou míru a vyvrátit „konspirační teorie“ o jeho plánech. „Richard Coudenhove-Kalergi (1894–1972) pocházel se staré šlechtické rodiny a zároveň se aktivně hlásil k Československé republice, přijal československé občanství a byl v kontaktu s Tomášem Garriguem Masarykem a Edvardem Benešem. Narodil se v Tokiu, kde se jeho otec, rakousko-uherský diplomat, oženil s dcerou místního obchodníka Mitsuko Aajoma. Hraběcí rodina se poté vrátila do západočeských Poběžovic,“ píší na profilu organizace, což by souhlasilo i s článkem na Wikipedii.

Podle MKC první světová válka otřásla šlechticem natolik, že se rozhodl dalším velkým konfliktům zamezit a založil Panevropskou unii. O rok dříve také publikoval knihu Pan-Evropa. „Hlavní myšlenkou bylo sjednocování národů na základě jejich svobodného rozhodnutí a hodnot postavených na antických a křesťanských základech,“ píše multikulturní centrum a jeho ideje se účastnily osobnosti jako Albert Einstein, Thomas Mann, Aristide Briand, Otto von Habsburg či Konrad Adenauer. „Tento jeho koncept předběhl o několik desítek let svou dobu,“ píše centrum, neb myšlenka je velmi podobná Evropské unii.

„Vzhledem ke svému smíšenému původu zpochybňoval tehdy hojně rozšířené teorie o nerovnosti ras či antisemitismus,“ píše dále o šlechtici pražské multikulturní centrum. „Bohužel v dnešní době se s jménem Richarda Kalergiho setkáme především na dezinformačních serverech, kdy mu je připisována konspirační teorie zvaná ‚Kalergiho plán‘,“stýská si autor z centra. Podle Multikulturního centra Praha se tyto konspirační teorie opírají o marginální poznámku z knihy Pan-Evropa, ve které Coudenhove-Kalergi uvažuje, že by lidé budoucnosti mohli být smíšeného africko-evropsko-asijského původu. „Rozhodně to nebyla hlavní náplň jeho díla, žádný takový plán nikdy neexistoval,“ popírá existenci záměru multikulturní centrum.

Podle centra Coudenhove-Kalergi ve své knize například předjímal společný trh, volný obchod, evropskou měnu, byl autorem návrhu evropské vlajky či nápadu, aby za evropskou hymnu posloužila Beethovenova Óda na radost. Ale jeho idea prý „bohužel“ předběhla dobu a bylo snadnější získat voliče „nacionalistickými emocemi a nenávistí vůči jiným národům“.

Multikulturní centrum Praha popisuje své poslání takto: „S integrací České republiky do Evropské unie a dalších globálních politických a ekonomických struktur se česká společnost stává různorodou a plurální. Multikulturní soužití na jedné straně obohacuje a podněcuje, ale na straně druhé může také vytvářet napětí a nepochopení uvnitř společnosti. Posláním Multikulturního centra Praha je přispět k lepšímu porozumění této mnohovrstevné reality.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…