Sněm ANO dnes zvolí své vedení, v čele se čeká potvrzení Babiše

28.02.2015 6:03

Delegáti sněmu hnutí ANO dnes v Praze zvolí své vedení. Očekává se, že vládní uskupení povede dál miliardář a jeho zakladatel Andrej Babiš. Nynější ministr financí nebude mít protikandidáta. Delegáti budou večer vybírat také místopředsedy a další členy vedení.

Sněm ANO dnes zvolí své vedení, v čele se čeká potvrzení Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Favoritem na prvního místopředsedu je nynější člen předsednictva Jaroslav Faltýnek, který vede poslanecký klub ANO. Na řadové místopředsedy regiony nominovaly celkem 13 lidí. Jsou mezi nimi Babišova blízká spolupracovnice a šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová, místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová a ministři životního prostředí a obrany Richard Brabec a Martin Stropnický. Nyní hnutí nemá tyto pozice obsazené.

Prezidenta Miloše Zemana ani zástupce jiných stran ANO na sněm nepozvalo. Delegáty ale přijdou pozdravit někteří velvyslanci a další zahraniční hosté.

V úvodu sněmu pronese Babiš uvítací projev, potom vystoupí například předseda evropské frakce Aliance liberálů a demokratů pro Evropu Guy Verhofstadt, česká eurokomisařka a bývalá první místopředsedkyně ANO Věra Jourová a filozof Václav Bělohradský. Odpoledne delegáti projednají vnitřní záležitosti hnutí a v podvečer se uskuteční volby vedení.

Sněm bude pokračovat v neděli schvalováním návrhů změn stanov. Závěrem delegáti projednají zprávy například o sněmovní činnosti ANO a o koaliční spolupráci a informace ministrů a budou rozhodovat o usneseních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…