Sněmovna se sejde kvůli nahrávkám, v nichž figuruje Babiš

10.05.2017 6:40

Sněmovna se dnes sejde na mimořádné schůzi k údajnému zneužívání médií a dalších institucí předsedou hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem. Schůzi vyvolaly opoziční ODS a TOP 09 kvůli nahrávkám, na kterých Babiš hovoří s novinářem svého bývalého deníku o materiálech připravovaných o politických rivalech.

Sněmovna se sejde kvůli nahrávkám, v nichž figuruje Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Ministr tvrdí, že se stal obětí cílené provokace. V souvislosti s nahrávkami podal trestní oznámení. Babišovi političtí oponenti včetně premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky ovšem poukazují na to, že v minulosti neříkal pravdu, když prohlašoval, že svá média neovlivňuje.

Skupina, jež si říká Julius Šuman, zatím zveřejnila tři nahrávky. V poslední, která se objevila v pondělí, novinář Marek Přibil zřejmě předává Babišovi dokumenty, které podle něj pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta týkající se vynášení informací z trestního spisu.

Nahrávky se objevují v době koaliční krize, kdy Sobotka navrhl Babišovo odvolání z vlády, zejména kvůli podezřením z daňových podvodů. Prezident Miloš Zeman chce ale rozhodnout až po návratu z Číny, tedy po 18. květnu. V pondělí navíc sdělil, že k odvolání Babiše by bylo nutné zrušit koaliční smlouvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…