Sněmovna se sejde navzdory rizikům nákazy v plném počtu. Vládní poslanci chtějí přehlasovat Senát

17.04.2020 18:22

Vláda uvrhla celou republiku do koronavirové karantény. Ani poslanci se nescházeli na jednáních v plném počtu, aby omezili rizikové kontakty a například se vzájemně nenakazili koronavirem. Jenže teď se situace změnila. Poslanci se budou muset sejít v plném počtu. Zde je důvod.

Sněmovna se sejde navzdory rizikům nákazy v plném počtu. Vládní poslanci chtějí přehlasovat Senát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Poslanci se, stejně jako jakákoli jiná větší skupina osob, vyhýbala častým setkáním. Zákonodárci tak chtěli snížit riziko, že si předají nemoc covid-19, pokud by některý z nich byl přece jen pozitivní.

Ale tentokrát se budou must sejít v plném počtu, aby přehlasovali Senát, v němž má většinu opozice.  

Sejdeme se klasicky v úterý ve 14:00 v počtu 200, nic jiného nám nezbývá. Pokusíme se v to úterý všechno projednat,“ uvedl Vondráček pro ČTK, a posteskl si, že v této specifické situaci senátoři nemuseli zasahovat do plánů Sněmovny. Je však pevně přesvědčen, že v plném počtu provládní poslanci Senát přehlasují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…