Sněmovna v prvním čtení schválila schodek 320 miliard

11.11.2020 18:16

Návrh rozpočtu na příští rok prošel ve středu prvním čtením ve Sněmovně. Počítá se schodkem 320 miliard korun. Poslanecká sněmovna schválila základní parametry návrhu, kromě schodku také výši příjmů a výdaje. 

Sněmovna v prvním čtení schválila schodek 320 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Anketa

Bude Petr Fiala po volbách premiérem?

14%
86%
hlasovalo: 62994 lidí
Ve druhém čtení bude možné projednat už jen přesuny peněz uvnitř rozpočtu. Závěrečné schvalování, ve třetím čtení, je plánováno na 16. prosince.

K poslancům dnes promluvil i prezident Miloš Zeman, který rozpočet podpořil. „Druhá vlna přinesla poznání, že zadlužování je nezbytné,“ uvedl prezident Miloš Zeman s tím, že by si ale přál, aby výdaje, které se nyní s pandemii realizují, byly jednorázové a krátkodobé.

Rozpočet odolal návrhu části opozice vrátit jej vládě k přepracování. Nyní jej dostanou k projednání sněmovní výbory. Letošní schválený schodek byl původně 40 miliard korun. Vláda ho ale kvůli ekonomickým dopadům pandemie postupně zvyšovala až na 500 miliard korun. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…