Sobotka Babiše dál nešetří. Tentokrát se zastal novinářů ČT a vysmál Agrofertu

09.02.2017 20:02

Novináři České televize našli zastání u premiéra Bohuslava Sobotky, a to ve věci jejich sporu s ministrem financí Andrejem Babišem. Informoval o tom server Echo24.

Sobotka Babiše dál nešetří. Tentokrát se zastal novinářů ČT a vysmál Agrofertu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jak server připomněl, Babiš poslal Radě ČT stížnost na dvě reportáže týkající se jeho problémů s nákupem dluhopisů. Šéf hnutí ANO žádá kvůli údajně zmanipulovaným příspěvkům vyhazov reportérů. Podle Sobotky je štěstí, že ČT nepatří do holdingu Agrofert.

„Miliardář A. Babiš žádá pracovněprávní postih novinářů, kteří si dovolili dávat nepříjemné otázky. Ještě že ČT nepatří do Agrofertu, už by letěli,“ napsal Sobotka na svém twitterovém účtu.

Celý text je ZDE.

Babiš ve své čtrnáctistránkové stížnosti zaslané Radě ČT upozorňuje na to, že Česká televize odvysíláním reportáží podsouvala divákům fakta jednostranným, neobjektivním a nevyváženým způsobem. Jejím cílem byla podle předsedy hnutí ANO záměrná manipulace s veřejným míněním, uvedl server.

Česká televize už dříve Babiše vyzvala, aby dokázal svá obvinění, když nazval pracovníky ČT zkorumpovanou pakáží a že jsou zmanipulovaní. „V této chvíli jsme nuceni požádat ministra financí, aby jednoznačně upřesnil svůj výrok a doložil tvrzení, která zazněla ve včerejším (pondělním) vydání pořadu Reportéři ČT. Očekáváme, že pokud obvinění neprokáže, České televizi a především zaměstnancům redakce aktuální publicistiky se omluví,“ uvedla na konci ledna mluvčí České televize Alžběta Plívová pro server Echo24.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…