Sobotka bilancoval s Chovancem. A do toho se ostře pustila Černochová

08.09.2017 20:38

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nedokázal podle poslankyně Jany Černochové (ODS) stabilizovat policii a nevyužil příznivé ekonomické situace. Uvedla to ve svém komentáři pro server ParlamentníListy.cz.

Sobotka bilancoval s Chovancem. A do toho se ostře pustila Černochová
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

„Proběhla bilanční schůzka premiéra Sobotky a ministra vnitra Chovance. I přes pomyslné přátelské poplácání po ramenou na následné tiskové konferenci musím konstatovat, že pan ministr bohužel nedostál všemu, co na začátku svého působení ve funkci slíbil,“ uvedla Černochová.

  • Celý příspěvek ZDE

Podle jejích slov se policie a bezpečnostní sbory nadále potýkají s vysokou odchodovostí, nestabilitou, nedostatečnou motivací a špatnou vybaveností. „Nejen v Praze, ale i v jiných krajích chybějí stovky policistů. Nedaří se například ani takové věci, jako nákup a výměna uniforem. Nesplněným slibem dodnes zůstala také tzv. Bílá kniha o policii, která měla být klíčovým koncepčním dokumentem,“ podotkla Černochová.

„Byť situaci v resortu vnitra vnímám o něco pozitivněji, než je tomu například v resortu obrany, kde lze s ohledem na jeho neschopnost jen těžko hledat pro současného ministra slova uznání, domnívám se, že v uplynulých letech bylo možné řadu věcí udělat lépe a využít více také příznivé ekonomické situace a politické stability,“ uzavřela Černochová s tím, že v oblastech, jako jsou například eGovernment či zavedení institutu státní služby, jsou tak uplynulé čtyři roky pouhou promarněnou příležitostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…