Sobotka na jednání: Silácká vládo, jednej konečně s lékaři

12.02.2011 18:22

Vláda musí začít jednat s lékaři okamžitě, v řádu hodin až dnů. Takové je stanovisko úřadujícího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Sobotka na jednání: Silácká vládo, jednej konečně s lékaři

"ČSSD považuje přetrvávající neústupný a silácký postoj vládní koalice za nepřijatelné společenské riziko, které s sebou nese hrozbu rozkladu dostupné zdravotní péče v ČR. Takový postoj současné vlády může vést až k reálnému ohrožení života a zdraví mnoha našich spoluobčanů," řekl podle ČTK Sobotka na sobotním jednání vedení strany.

Socialisté prý pokládají požadavky nemocničních lékařů za spravedlivé a oprávněné. Připouštějí ovšem, že forma protestu "může být občany vnímána rozporuplně".

"Dosavadní postup vlády, který v sobě zahrnoval zatím jen mobilizaci armády, aktivizaci vojenské techniky a vojenských lékařů, dovedl naši zemi na pokraj mimořádné události, což je zcela nepřijatelné," zdůraznil Sobotka. Siláckými gesty si podle něj vláda vynahrazuje neschopnost najít odpovědné kompromisní řešení.

Lékaři požadují tarifní zvýšení platu o 12 tisíc, ministr Leoš Heger jim nabízí maximálně osm. To ale, zdá se, nestačí. Výpověď v rámci výzvy Děkujeme, odcházíme podalo zatím zhruba 3 800 lékařů. Vláda zatím v rámci krizového stavu, který se po 1. březnu očekává, zmobilizovala armádu. Řešení s lékaři a jejich odbory se stále hledá.

Sobotka na sobotním jednání:

Sobotka straníkům: Nebojte, po volbách zrušíme, co se dá

Pozor na slabé VV, varoval Sobotka. Nedá se jim věřit

SLEDUJEME téma Volba předsedy ČSSD

Čtěte také:

Dostavte se na personální, končíte. Ne všude se s lékaři ještě vyjednává

TÉMA: Exodus lékařů

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…