Sobotka tepe Babiše. Setkal se s Merkelovou ve společnosti prezidenta, ne se členy vlády

25.08.2016 20:44

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vyplísnil ministra financí a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) za neúčast ve vládní delegaci při setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Uvedl to server Rozhlas.cz.

Sobotka tepe Babiše. Setkal se s Merkelovou ve společnosti prezidenta, ne se členy vlády
Foto: ParlamentniListy.cz
Popisek: Při návštěvě kancléřky Angely Merkelové v Praze

Andrej Babiš se s Merkelovou setkal až na Pražském hradě, kam kancléřka dorazila za prezidentem Milošem Zemanem. Z přijetí kancléřky ve Strakově akademii se omluvil, protože měl dlouhodobě naplánovaný program. Spolu s ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD) a s českými olympioniky.

„Skutečně nerozumím tomu, proč Andrej Babiš kolem toho vytváří takovéto polopravdy, lži – proč se neúčastní toho jednání na Úřadu vlády,“ uvedl premiér. Babiš se však jeho slovům bránil. Uvedl například to, že Merkelová přijela na pozvání premiéra. „Německý ministr financí Wolfgang Schäuble, s kterým velice dobře spolupracuji, tady není. Tak nevím, proč se z toho dělá takový problém,“ uvedl ke kritice Babiš.

Lehce si však rýpnul i předseda lidovců Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). „Domnívám se, že je to velmi významná návštěva paní kancléřky a že je velmi vhodné si ji vyslechnout a také ji sdělit vlastní názory. Je to věc rozhodnutí každého, jak se postaví k tomu, že je tady velmi významný politik ze sousední země,“ sdělil.

Babiš se s Merkelovou kromě Pražského hradu setkal také na slavnostní večeři v Lichtenštejnském paláci. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…